Vihdoin annos hyönteissyöjiä

Torstaina 11.5.2017 sama säätyyppi jatkui – luoteistuulta 4-9 m/s, puolipilvistä ja lämpöä enimmillään 6 astetta. Ehkä tämä pohjoisvirtaus kohta loppuu… Merelle staijausta vajaa neljä tuntia ja kevyttä komppausta. Saaressa eivät linnut juurikaan vaihdu. Staijilla nähtiin mm. 30 kuikkaa, 2 Gaviaa, harmaahaikara, 2 harmaasorsaa, 600 allia, 3 merikihua, 7 pikkukuovia, 18 punakuiria (+2 paikallista), 6 valkovikloa ja mustaviklo. Pitkästä aikaa näkyi vielä merisirrejä, 21 yksilöä pyöri Bådanilla noin tunnin verran. Saaresta mainittavimmat olivat 3 tilheä, 2 urpiaista, harmaasieppo, 6 mustapääkerttua ja 3 ylilentävää kurkea. Illalla saareen saapuivat lintuhommiin Järvisen Mikko ja Sintosen Antti.

KÄENPIIKOJA NÄYTTÄÄ JÄÄVÄN SAAREEN PARI PARIA

KÄENPIIKOJA NÄYTTÄÄ JÄÄVÄN SAAREEN PARI PARIA

Perjantaina 12.5.2017 oli edelleen aurinkoista, lähes pilvetöntä, ja aamun heikko luoteistuuli tyyntyi päiväksi ja kääntyi hiljalleen lounaaseen – vihdoin! Lämpöä oli enimmillään 7 astetta. Stajia noin 4 tuntia ja saarikierros mutta itse kävin aamupäivällä vajaan parin tunnin venereissulla Svartbådanin länsipuolella alleja kuvaamassa. Muuttavana nähtiin tänään mm. 68 kuikkaa, 3 kaakkuria, 94 Gaviaa, silkkiuikku, harmaahaikara, 7 jouhisorsaa, 33 pilkkasiipeä, 47 lapasotkaa (yhdessä parvessa 45), 3 ristisorsaa, 1800 allia, 5 ruokkia, 6 merikihua ja kahlaajista isokuovi, 2 valkovikloa, punakuiri, 9 lapinsirriä ja 80 tundrakurmitsaa (1a) – kevään ekat.

AVOMERELLÄ OLI HIENO FIILIS ALLIEN KESKELLÄ

AVOMERELLÄ OLI HIENO FIILIS ALLIEN KESKELLÄ

Päivän yllättävintä antia olivat etelästä saapuneet 2 muuttohaukkaa, joista ensimmäinen (ad naaras) jäi paikalliseksi Teerikalliolle noin puoleksi tunniksi. Muita havaintoja olivat mm. 102 riskilää (kaukoputkella Hamnskärin yhdyskunnasta), 2 mustavarista, kevään eka pensaskerttu, sinirinta ja n-pukuinen mustaleppälintu. Aamulla mantereelle lähti ainakin 5 lintuharrastajaa, mm. Jan Nygård ja saareen saapuivat mm. Esa ja Ulla Åke.

TUKKAKOSKELOITA ON SAAREN VESILLÄ 3-4 PARIA

TUKKAKOSKELOITA ON SAAREN VESILLÄ 3-4 PARIA

Lauantai 13.5.2017 oli jälleen pilvetön, yö kylmä ja päivällä enimmillään 9 astetta. Tuuli oli heikkoa, kaakosta. Staijia noin neljä tuntia luotsiasemalla ja saaren komppaus eteläniemeä lukuun ottamatta. Pikkulintuja oli tullut lisää mutta ajankohdan huomioiden lajisto oli vielä niukkaa. Merellä/muuttavana kirjattiin mm. valkoposkihanhi 135 (7a), kuikka 75, kaakkuri 3, Gavia 42, alli 1200, ruokki 9, merikihu 16, valkoviklo 3, harmaahaikara, kurki, tervapääsky 5, varpushaukka ja jälleen muuttohaukka, nyt nuori pere pohjoiseen. Saaressa mainittavimmat olivat 5 harmaasieppoa, keltavästäräkki, kevään ekat 2 lehtokerttua, 8 pensaskerttua, pikkulepinkäinen, 6 sinirintaa ja koiras sepelrastas, sera iltapäivällä pitkään itärannalla. Illalla saareen saapui lintuväkeä mm. Jauhiaisen Jussi sekä Ari ja Anne Savola.

LUPPOKURKIA NÄKEE SILLOIN TÄLLÖIN

LUPPOKURKIA NÄKEE SILLOIN TÄLLÖIN

Sunnuntai 14.5.2017 valkeni aurinkoisena ja hyvin heikkotuulisena, myöhemmin pilvistyi ja iltapäivällä saatiin vähän sadettakin. Lämpötila oli enimmillään jo 10 astetta, tuuli virisi illalla etelästä 4 m/s. Staijattiin runsaat 4 tuntia ja saari kompattiin varsin tarkkaan. Merellä nähtiin mm. 2 valkoposkihanhea, 152 kuikkaa, 3 kaakkuria, 195 Gaviaa, 3 ruokkia, 8 merikihua, kurki, nuolihaukka ja kahlaajia 10 pikkukuovia (+70 Num/Lim), 33 liroa ja 12 suokukkoa. Saaressa nähtiin mm. lehtokurppa, mustavaris edelleen ja kevään eka törmäpääsky. Hyönteissyöjiä oli nyt vihdoin tullut yöllä iso annos lisää – etenkin herne-, pensas- ja mustapääkerttuja sekä leppälintuja ja pensastaskuja. Mainittavimpia muita olivat 4 satakieltä, 2 sinirintaa, kevään eka punavarpunen, 3 keltavästäräkkiä, lehtokerttu, kevään eka kultarinta ja eka pikkusieppo, komea vanha koiras. Itäniityn kulmalla sirisi muutaman kerran vuoden ensimmäinen pensassirkkalintu ja iltapäivällä löytyi turkinkyyhky, joka päätyi tuttuun tapaan ruokailemaan koulun pihamaalle. Mantereelle lähtivät mm. Åket ja Sintosen Antti.

pikkusieppo_05_Korppoo_05_17

kultarinta_01_Korppoo_05_17

PÄIVÄN SATOA: PIKKUSIEPPO, KULTARINTA, TURKINKYYHKY

PÄIVÄN SATOA: PIKKUSIEPPO, KULTARINTA, TURKINKYYHKY

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.