Vähän rauhallisempaa

Maanantai 22.5.2017 oli jälleen poutainen, pääosin aurinkoinenkin, ja lämpöä oli 10 astetta. Tuuli oli lännestä 3-6 m/s. Staijia noin kolme tuntia luotsiasemalla ja saarta kierrettiin mutta lepäileviä lintuja oli varsin vähän verrattuna edellisiin päiviin. Kuikkalintuja oli edelleen jonkin verran liikkeellä – nähtiin 291 Gaviaa, 20 kuikkaa ja 3 kaakkuria, lisäksi muutti ruskosuohaukka, kalasääski, tuulihaukka, 2 härkälintua, ristisorsa, 2 merikihua ja 80 määrittämätöntä kahlaajaa. Kello 05.30 huomasin etelästä saapuvan falcon, joka Kesnäsiin saapuessaan määrittyi nopeasti naaras punajalkahaukaksi. Lintu laskeutui runsaaksi puoleksi tunniksi lepäämään helikopterikentän reunapuihin ja kuvista todettiin yksilö 2kv naaraaksi. Vasta viides vespari täällä 2000-luvulla.

PUNAJALKAHAUKKA POSEERASI HIENOSTI AAMUVALOISSA

PUNAJALKAHAUKKA POSEERASI HIENOSTI AAMUVALOISSA

Saaressa nähtiin mm. 8 suosirriä, mustavaris, peltosirkku, naaraspukuinen mustaleppälintu, pikkusieppo ja vuoden eka viitakerttunen. Illansuussa Jouni löysi itäniityltä lentelemästä 2kv arosuohaukan, joka meille muillekin ystävällisesti laskeutui joksikin aikaa Teerikalliolle ennen kuin lähti hiljalleen Jurmon suuntaan. Kirkkonummelainen pariskunta sai macrosta hyvät kuvatkin. Huuhkaja istuskeli tyvenenä iltana taas Kobbanin kallioilla. Mantereelle matkasivat iltapäivällä Majaniemi, Murtosaari, Kahila ja muut keskisuomalaisornit ja saareen saapui lintureissulle mm. Tittosen Jouni, Petri Laine ja Jukka Rannikko.

YKSI RAUTIAINEN VIIPYY VIELÄ SAARESSA

YKSI RAUTIAINEN VIIPYY VIELÄ SAARESSA

Tiistaina 23.5.2017 oli ns. välipäivän tuntua. Lintuja oli saaressa tosi vähän eikä aamumuuttokaan häikäissyt. Sää oli periaatteessa aika ok – aurinkoista, heikkoa länsituulta ja jopa 13 astetta lämpöä. Staijattiin runsaat 3 tuntia ja saari kierrettiin. Muuttavana nähtiin mm. 67 kuikkaa, 3 kaakkuria, 408 Gaviaa, 3 valkoposkihanhea, 17 ruokkia, 50 tundrakurmitsaa (1a), 45 pikkukahlaajaa ja harmaahaikara. Saaresta ei juuri ole mainittavaa – ruskosuohaukka, sinirinta, satakieli ja pari kultarintaa. Keskityin tänään kotihommiin, nurmikkokin tuli leikattua ekaa kertaa tänä vuonna.

YKSI SATAKIELI VIIHTYY EDELLEEN KOTINURKISSAMME

SATAKIELI VIIHTYY EDELLEEN KOTINURKISSAMME

Keskiviikkona 24.5.2017 lintuja oli edelleen melko vähän ja aamumuutto oli eilistäkin vaisumpaa. Sää oli edelleen aurinkoinen, pari tippaa vettä saatiin tosin aamulla. Lämpötila oli vuoden toistaiseksi korkein, maksimi 16 astetta. Tuuli oli aluksi luoteesta 6-7 m/s, myöhemmin heikkoa lounaistuulta. Staijia aamulla noin 4 tuntia plus koko saaren kierros. Muuttavana nähtiin mm. 22 kuikkaa, 4 kaakkuria, 112 Gaviaa, 10 ruokkia, 34 suosirriä, 2 tundrakurmitsaa, pikkukuovi, 2 vesipääskyä, vuoden eka pikkutylli, varpushaukka ja hiirihaukka. Saaresta mainittavimmat olivat saunalahden rannassa lennähtänyt myöhäinen jänkäkurppa, pikkusieppo, 2 sinirintaa, 3 satakieltä, viitakerttunen, käki, naaraspukuinen mustaleppälintu, peltosirkku ja kaikkiaan 24 punavarpusta. Mantereelle lähti jonkin verran lintuporukkaa, mm. Tittosen Jouni, ja saareen saapui ainakin Öhmanin Ossi. Tänään postissa saapui Swarovskin ATX-kaukoputkeeni 1.7x-extenderi, jolla suurennus kasvaa tarvittaessa jopa 120-kertaiseksi. Ensituntuma vaikutti varsin makoisalta (katselin illalla mm. huuhkajaa Kobbanin kolmiotaululla) mutta täytyy testata lähipäivinä paremmin.

PUNAVARPUSTEN MUUTTO ON NYT HYVÄSSÄ VAUHDISSA

PUNAVARPUSTEN MUUTTO ON NYT HYVÄSSÄ VAUHDISSA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.