Pientä syysmuuton piristymistä

Maanantaina 14.8.2017 oli tosi kesäinen päivä – pilvetöntä, lounaistuulta 5-8 m/s ja lämpöä 19 astetta. Staijia tunti aamulla ja koko saari kierrettiin, vieraitakin kävi taas. Lintuja nähtiin mm. harmaahaikara, 2 tuulihaukkaa, 2 käkeä, käpytikka ja muuttokahlaajia 4 töyhtöhyyppää, tundrakurmitsa, suokukko, 4 suosirriä, kuovisirri, 7 valkovikloa, 4 mustavikloa, 2 liroa, 2 taivaanvuohta ja syksyn eka jänkäsirriäinen (itärannalla). Sirrit edelleen kaikki ad-lintuja.

ELOKUU ON HARMAAHAIKAROIDEN AIKAA

ELOKUU ON HARMAAHAIKAROIDEN AIKAA (kuva: Outi Sarjakoski)

Pientä merkkiä hysymuutonkin alkamisesta – muutama pajulintu, harmaasieppo, pari hernekerttua ja mustapääkerttu. Perhosia edelleen kovin niukasti; tänään amiraali, pari sitruunaperhosta, paljon kaaliperhosia ja muutama hietaheinäperhonen.

SITRUUNAPERHOSIA ON MUUTAMA PÄIVÄSSÄ

SITRUUNAPERHOSIA ON NÄKYNYT USEINA PÄIVINÄ

Tiistaina 15.8.2017 kesä jatkui – pilvetöntä, lämpöä 20 astetta ja maltillista (4-8 m/s) etelätuulta. Kierrettiin saaren etelä- ja itäosat plus tunti aamulla luotsiasemalla, muuten kotihommia. Lintuja nähtiin mm. 2 harmaahaikaraa, 2 tuulihaukkaa, varpushaukka, 2 käkeä, 12 suosirriä, 6 valkovikloa, 2 liroa ja töyhtöhyyppä. Näillä keleillä syysmuutto ei oikein vilkastu mutta onhan tässä aikaa odotella…

JÄNKÄSIRRIÄINEN SUOSIRRIEN SEURASSA ITÄRANNALLA

JÄNKÄSIRRIÄINEN SUOSIRRIEN SEURASSA ITÄRANNALLA

Keskiviikkona 16.8.2017 taivas meni vaihteeksi pilveen, etelätuuli puhalsi 7-10 m/s ja lämpöä oli edelleen 20 astetta. Hiukan sadettakin saatiin illansuussa. Tunti taas staijia aamulla luotsiasemalla plus kierrettiin saaren itäosat, illansuussa meillä vieraita 11 henkeä… Lintuja nähtiin aika mukavasti, mm. 2 harmaahaikaraa, tuulihaukka, syksyn eka nuolihaukka, luotokirvinen ja muuttokahlaajia 4 suosirriä, kuovisirri, jälleen jänkäsirriäinen itärannalla, 13 valkovikloa, 7 liroa, 2 mustavikloa ja töyhtöhyyppä. Itärannan ruovikon reunassa nähtiin luhtakana ja ainakin 1 pienehkö poikanen – rallus on siis jälleen pesinyt saaressa, vaikka koko vuonna ei ole tätä ennen kuultu eikä nähty!

LUHTAKANA ILMESTYI NÄKYVIIN

LUHTAKANA ILMESTYI NÄKYVIIN

PIKKULEPINKÄISIÄ ON NYT RUNSAASTI

PIKKULEPINKÄISIÄ ON NYT RUNSAASTI

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.