Petomuutto vauhdittui

Maanantaina 21.8.2017 oli jälleen kesäisen kaunis päivä. Lämpöä oli 19 astetta, heikkoa lounaistuulta ja aurinko porotti. Tunti taas staijia ja saaren itäosa kierrettiin. Saunan kuvauspaikan kunnostus/parannus jatkui. Lintuja näkyi mm. 4 harmaahaikaraa, 2 tuulihaukkaa, nuolihaukka, 5 varpushaukkaa ja törmäpääsky. Kahlaajista mainittavimmat olivat 2 punakuiria, 12 valkovikloa, 3 mustavikloa, 5 liroa ja 11 (1a) meriharakkaa. Pientä merkkiä alkavasta petolintujen syysmuutosta.

NUORI KÄENPIIKA, SAARESSA SYNTYNYT

NUORI KÄENPIIKA, SAARESSA SYNTYNYT

Tiistaina 22.8.2017 tuuli kääntyi pohjoiseen ja hiljalleen voimistui – aluksi 4, illalla 8 m/s. Puolipilvistä ja lämpöä 18 astetta. Staijia aamulla tunti luotsiasemalla ja iltapäivällä runsaat kaksi tuntia omalla pihalla, lisäksi kierrettiin saaren itäosat ja eteläniemi. Syysmuutto piristyy, tänään muutti petolintuja jo 51 varpushaukkaa, 4 tuulihaukkaa ja ampuhaukka. Lisäksi nähtiin 11 harmaahaikaraa, kuikka, 2 käkeä, 17 valkovikloa ja 3 taivaanvuohta. Hyönteissyöjien, ”hysyjen”, muutto on myös jo hyvässä vauhdissa – pajulintuja, kirjosieppoja (8) ja itäosassa peräti 45 pensastaskua!

PIKKULEPINKÄISET OVAT NYT HYVINKIN NÄKYVIÄ

PIKKULEPINKÄISET OVAT NYT HYVINKIN NÄKYVIÄ

Keskiviikkona 23.8.2017 oli pitkään pilvistä mutta iltapäivällä selkeni ja aurinko paistoi loppupäivän. Pohjoistuulta navakkaa, enimmillään 14-16 m/s, mutta lämpöä silti 17 astetta. Staijia aamulla tunti luotsiasemalla ja iltapäivällä pihalla runsas tunti, lisäksi kierrettiin saaren itäosat. Mainittavia havaintoja olivat 2 harmaahaikaraa, 52 varpushaukkaa, 6 tuulihaukkaa, nuori ruskosuohaukka, käki, 13 valkovikloa, 3 suokukkoa ja 2 vielä jp tundrakurmitsaa. Järvisen Mikko saapui saareen ja Outi lähti iltapäivällä mantereelle.

VARPUSHAUKKA NAPPASI ISON SAALIIN ELI MUUTTOMATKALLA OLLEEN KÄEN

VARPUSHAUKKA NAPPASI ISON SAALIIN ELI MUUTTOMATKALLA OLLEEN KÄEN

ELOKUISTA NÄKYMÄÄ SAAREN ITÄOSASTA

ELOKUISTA NÄKYMÄÄ SAAREN ITÄOSASTA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.