Mantereelle – lintumessut ja kirjamyynti Turkuun

Torstaina 24.8.2017 oli edelleen kovatuulinen päivä – pohjoispuhuria 12-14 m/s. Sää oli aurinkoinen mutta viilentynyt, tänään maksimi oli 16 astetta. Staijattiin luotsiasemalla 3,5 tuntia ja tehtiin saarikierros päälle. Lintuja oli saaressa varsin niukasti, mutta nähtiin sentään mm. 4 harmaahaikaraa, 31 varpushaukkaa, 6 tuulihaukkaa, ampuhaukka, 2 käkeä, käpytikka ja kahlaajia 2 tundrakurmitsaa, 2 kapustarintaa, 14 valkovikloa, mustaviklo, 2 suokukkoa, 8 tylliä ja syksyn eka nuori suosirri. Varhain huomenaamulla on lähtö mantereelle, myös Mikko lähtee.

VARPUSHAUKAT MUUTTAVAT USEIN VEDEN TUNTUMASSA

VARPUSHAUKAT MUUTTAVAT USEIN VEDEN TUNTUMASSA

TERVAPÄÄSKYJEN MUUTTO ALKAA OLLA JO OHI

TERVAPÄÄSKYJEN MUUTTO ALKAA OLLA JO OHI

Vietettyämme perjantaina 25.8.2017 Linnin valmistujais- ja syntymäpäiväjuhlia Helsingissä, yövyimme uudessa tornihotellissa, Clarionissa, Jätkäsaaressa. Hieno pytinki ja makeat näköalat! Lauantaina 26.8. lähdimme aamiaisen jälkeen Viikkiin lintumessuille, jossa viihdyimme runsaat neljä tuntia. Paljon tuttuja! Kuunneltiin Peltomäen Peltsin ja Varesvuon Markuksen mielenkiintoiset haastattelut ja katsottiin heidän hienot kuvaesitykset, tutustuttiin lintumatkatarjontaan sekä juotiin kaffet ja syötiin letut. Iltapäivällä, vähän sateisessa kelissä, ajettiin Outin kotitalolle Nummelle yöksi. Sunnuntaina illansuussa ajellaan taas takaisin Turkuun.

LINTUMESSUILLA OLI MUKAVA VIERAILLA - KUVASSA HAASTATELLAAN PELTSIÄ

LINTUMESSUILLA OLI MUKAVA VIERAILLA – KUVASSA HAASTATELLAAN PELTSIÄ

Mainittakoon, että uutta kirjaamme ”Kymmenen vuotta Utön majakkasaarella” on nyt saatavana Utön ja Jurmon sekä Paraisten keskustan (Booklet-kirjakauppa) lisäksi myös Turusta – maanantaista alkaen kirjaa löytyy Turun Kansallisesta Kirjakaupasta Linnankadulta. Toki kirjaa voi edelleen tilata myös suoraan meiltä (jorma.tenovuo@uto.fi).

UUTTA KIRJAAMME SAA NYT MYÖS TURUSTA

UUTTA KIRJAAMME SAA NYT MYÖS TURUSTA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.