Lintumaailma jo hiljenee

Maanantaina 23.10.2017 oli pilvistä ja kohtalaisen reipasta (7-9 m/s) itätuulta, iltapäivällä sade- ja jopa räntäkuuroja. Lämpöä oli runsaat 4 astetta. Staijia luotsiaseman suojassa noin 3 tuntia ja saari kierrettiin kokonaan. Syksyn hiipuminen näkyy jo lintumaailmassa hyvin, hyönteissyöjät alkavat loppua ja hanhetkin pakenevat pelloilta. Tänään Utössä muutti 218 valkoposkihanhea ja määrittämättömiä hanhia (eteläpuolelta) 445 yksilöä, muutolla nähtiin myös mm. 2 harmaahaikaraa, 2 varpushaukkaa ja jouhisorsa. Luotsiaseman edustalla uiskenteli ja sukelteli aamulla talvipukuinen mustakurkku-uikku ja saaressa nähtiin mm. 3 taivaanvuohta, 8 uuttukyyhkyä, 4 tilheä, tiltaltti, mustapääkerttu, tundraurpiainen, nokkavarpunen, 2 tikliä ja syksyn kolmas helmipöllö – tällä kertaa mukavan kuvauksellisesti Gamla Postenin männikössä. Saareen saapui muutama uusi lintuharrastaja, tuttuja Rauno Laine ja Jouni Nummenpää.

HELMIPÖLLÖ KILLISTELI AVOIMESTI MÄNNIKÖSSÄ

HELMIPÖLLÖ KILLISTELI AVOIMESTI MÄNNIKÖSSÄ

Tiistaina 24.10.2017 oli puolipilvistä ja kaakkoistuulta, joka pitkin päivää voimistui 5-10 m/s. Lämpöä oli 5 astetta – aika koleaa on tämä lokakuun loppu, mutta mantereella onkin jo pakkaskelejä. Staijia pari tuntia, mutta muutto tuntui olevan ihan seis. Saarta kompattiin ja nähtiin tänään mm. jouhisorsa, 2 lapasotkaa, ampuhaukka, suopöllö, helmipöllö edelleen, harmaahaikara, 4 taivaanvuohta, isolepinkäinen, kulorastas, 4 peukaloista, pajusirkku ja kangaskiuru. Aamulla länsipuolella näkyi hetken lennossa
4 merisirriä. Saari tuntui kovin tyhjältä aiempiin päiviin verrattuna – joitakin rastaita, punatulkkuja, urpiaisia, vihervarpusia, tali- ja sinitiaisia ja muutama punarinta.

MUUTAMA KÄPYTIKKA ON NÄKYNYT LÄHES PÄIVITTÄIN

MUUTAMA KÄPYTIKKA ON NÄKYNYT LÄHES PÄIVITTÄIN

Keskiviikkona 25.10.2017 lännestä lähestyi matalapaine ja tuuli oli kovaa koko päivän – keskituuli 14-20 m/s ja puuskat 25 m/s. Vesisade alkoi klo 13 aikoihin, lämpöä oli 7 astetta. Staijia luotsiaseman seinustalla pari tuntia ja kevyttä kyläkiertelyä, mutta linnut pysyivät tiukasti piilossa ja niitä oli muutenkin vähän. Merellä muutama alli, mustalintu, naurulokki jne, saaressa mm. isolepinkäinen, taivaanvuohi, sepelkyyhky ja pari rautiaista. Laine ja Nummenpää kavereineen lähtivät iltapäivällä mantereelle. Taitavat lähipäivätkin olla ennusteen mukaan aika sateisia..

TÄNÄÄN NÄIN MUSTARASTAAN, JOKA NÄKÖJÄÄN HALUAISI OLLA SEPELRASTAS...

TÄNÄÄN NÄIN MUSTARASTAAN, JOKA NÄKÖJÄÄN HALUAISIKIN OLLA SEPELRASTAS…

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.