Suomi sataa

Torstaina 30.11.2017 oli jälleen ankea sää – paksua pilveä ja sadetta lähes koko ”valoisa” aika. Tuuli oli eteläkaakosta 10-12 m/s ja lämpöä 5 astetta. Tuijotin tyhjälle merelle tunnin verran, muuten päivä kului pitkälti sateen suojassa saunan terassilla, pieni kierros kylän ympäri illansuussa. Mainittavimmat havainnot olivat alli, naurulokki, 13 räkättiä, 2 käpytikkaa, punarinta, 2 peippoa, 25 urpiaista, tundraurpiainen edelleen, 2 punatulkkua ja nokkavarpunen jälleen kähmyilemässä saunan luona ruusupuskissa.

PARI KÄPYTIKKAA ON JÄÄNYT TALVEKSI SAAREEN

PARI KÄPYTIKKAA ON JÄÄNYT TALVEKSI SAAREEN

Perjantaina 1.12.2017 jatkui tosi ankea sää – koko päivä tuli vaakasuoraan vesisadetta, koillistuulta 12-16 m/s ja lämpöä vain 2 astetta. Taitaa ”Suomi sata” slogan kuulua paremminkin ”Suomi sataa”… Päivä tuli vietettyä pääosin sisätiloissa ja ainoat havainnot omalta ruokinnalta, jossa mm. peippo, järripeippo, rautiainen, noin 20 urpiaista ja edelleen tundraurpiainen. Jospa huomenna jo pystyisi vähän retkeilemäänkin.

RAUTIAINEN KÄY HARVAKSELTAAN RUOKINNALLAMME

RAUTIAINEN KÄY HARVAKSELTAAN RUOKINNALLAMME

Lauantaina 2.12.2017 ei satanut! Taivas oli puolipilvinen mutta länsituuli kova, 14-18 m/s koko päivän. Lämpöä oli enimmillään 4 astetta. Runsas tunti staijia majakalla, mutta kovatuuli ja väreily haittasivat, myöhemmin kierrettiin saari Kesnäsiä lukuun ottamatta. Mainittavimmat havainnot olivat 4 laulujoutsenta, 4 allia, 2 mustalintua, 3 riskilää, naurulokki ja itärannalla 2 tavia. Saaressa näkyi myös mm. 2 käpytikkaa, 57 räkättiä, 3 peippoa, 35 urpiaista, tundraurpiainen edelleen, 3 peukaloista, punarinta ja saunallemme oli ilmestynyt talvipukuinen kottarainen.

HIENO TALVIPUKUINEN KOTTARAINEN KÄVI SAUNALLAMME

HIENO TALVIPUKUINEN KOTTARAINEN KÄVI SAUNALLAMME

Sunnuntaina 3.12.2017 oli jälleen vesisadepäivä, ihan aamusta alkaen. Lounaistuuli oli yltynyt 18 m/s, puuskat yli 20 m/s, ja lämpö oli noussut 6 asteeseen. Pakkasin laukut ja lähdin päivälaivalla mantereelle, kaupunkiasuntomme ikkunaremppa jatkuu alkuviikolla ja on oltava paikalla. Näillä keleillä kunnolliset ikkunat ovatkin aika tärkeät… Laivamatka tuli vietettyä sisätiloissa, Pärnäisiin saavuttaneen noin klo 17.30 – päivitän tämän jo laivamatkalta.

UUDEN YHTEYSALUSLAITURIN VIEREEN RAKENNETAAN ISOA AALLONMURTAJAA

UTÖSSÄ UUDEN YHTEYSALUSLAITURIN VIEREEN RAKENNETAAN ISOA AALLONMURTAJAA

JOKUNEN NAURULOKKI NÄKYY VIELÄ SILLOIN TÄLLÖIN

JOKUNEN NAURULOKKI NÄKYY VIELÄ SILLOIN TÄLLÖIN

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.