Neljä kahlaajalajia Utön tammikuussa

Maanantaina 22.1.2018 oli 2-3 astetta pakkasta, mutta tuntui kylmemmältä koska länsituuli puhalsi 7-10 m/s. Taivas oli pilvessä koko päivän. Tunnin staiji aamulla majakalla, lisäksi Kesnäsiä lukuun ottamatta kierrettiin saari. Satamalahdelle on kerääntynyt pakkasten myötä mukavasti vesilintuja, tänään mm. 410 telkkää, 90 tukkasotkaa, 9 lapasotkaa, 19 isokoskeloa, 4 tukkakoskeloa, 2 uiveloa ja sinisorsien joukossa taas tavi. Merellä näkyi mm. 15+9 muuttavaa laulujoutsenta, 2 naurulokkia ja mustalintu, lisäksi Pattskärin pohjoisluodoilla piipersi 30 merisirriä.

LAULUJOUTSENIA MUUTTAA EDELLEEN AVOMERELLE RUOTSIN SUUNTAAN

LAULUJOUTSENIA MUUTTAA EDELLEEN AVOMERELLE RUOTSIN SUUNTAAN

KAUKAA OTETTU DOKUMENTTITASON KUVA SAAREEN ILMAANTUNEESTA TAVISTA

KAUKAA OTETTU DOKUMENTTITASON KUVA SAAREEN ILMAANTUNEESTA TAVISTA

Saaressa näkyi mm. taivaanvuohi, rautiainen, 2 peukaloista, tundraurpiainen ja vuorihemppo ja Vili näki koulun kivivallin reunalla tepastelevan lehtokurpan, joka ehti kadota ennen kuin ehdin paikalle… Outin sisko Sara saapui tänään meille kyläilemään.

RAUTIAISTA EI LUMENTULO OLE HAITANNUT

RAUTIAISTA EI LUMENTULO OLE HAITANNUT

Tiistaina 23.1.2018 oli edelleen pari astetta pakkasta, mutta tuuli oli heikentynyt – nyt lounaasta 3-6 m/s. Pääosin pilvistä, mutta kyllä aurinkokin näkyi. Tunti staijia majakalla ja koko saaren kierros Enskäriä lukuun ottamatta. Mainittavimmat havainnot olivat 16 lapasotkaa, uivelo ja Pattskärillä edelleen noin 30 merisirriä. Huuhkaja viihtyi taas koko päivän pääsaarella, lisäksi näkyi mm. 12 räkättiä, peukaloinen, 2 punarintaa, rautiainen ja nyt pariinkin otteeseen lehtokurppa koulun lähistöllä. Lehtokurppa on jo neljäs kahlaajalaji nyt tammikuussa Utössä.

SUOMEN ETELÄISIN HUUHKAJA VIIHTYI KOKO PÄIVÄN SAARELLA

SUOMEN ETELÄISIN HUUHKAJA VIIHTYI KOKO PÄIVÄN PÄÄSAARELLA

Keskiviikkona 24.1.2018 länsilounaasta yöllä saapunut matalapaine piti pitkään sään aika haasteellisena: räntä- ja vesisadetta, lämpötila nousi +1-2 asteeseen ja lumet sulivat nopeasti. Etelätuuli oli kovimmillaan 20, puuskissa 24 m/s. Sade loppui vasta iltapäivän puolella ja tehtiin kävelyretki eteläkärkeen aaltoja kuvaamaan. Lintuja nähtiin tänään niukasti, mainita voi 2 laulujoutsenta, peukaloisen ja rautiaisen. Sara lähti iltapäivällä takaisin mantereelle.

KOMEITA AALTOJA TÄNÄÄN KESNÄSIN KÄRJESSÄ

KOMEITA AALTOJA TÄNÄÄN KESNÄSIN KÄRJESSÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.