Kevät etenee hitaasti

Maanantaina 19.3.2018 oli pääosin pilvistä ja iltapäivällä tiukkaa räntäsadetta. Lämpötila oli nollan vaiheilla, myös yöllä. Tuuli puhalsi lännestä aluksi 10 m/s, myöhemmin heikkeni. Staijia kolmisen tuntia ja tehtiin lähes koko saaren kierros. Muuttolintuja jo jonkin verran liikkeellä, havaittiin mm. 3 kottaraista, 42 uuttukyyhkyä, sepelkyyhky, mustavaris, 45 naakkaa ja 15 kiurua. Merellä oli paljon vesilintuja, jotka länsituuli oli painanut mukavasti pienehkölle alueelle itärannalle – mm. 406 kyhmyjoutsenta, 3 laulujoutsenta, kevään eka merihanhi, 1800 tukkasotkaa, 14 lapasotkaa, 4200 telkkää ja 130 isokoskeloa. Lisäksi nähtiin 545 allia, 3 muuttavaa koiras haahkaa, 24 riskilää, 11 tukkakoskeloa, 2 mustalintua, 12 pilkkasiipeä ja edelleen koiras allihaahka.

MUUTAMA LAULUJOUTSEN VIIHTYY KYHMYJOUTSENTEN JOUKOSSA

MUUTAMA LAULUJOUTSEN VIIHTYY KYHMYJOUTSENTEN JOUKOSSA

Naakkoja muutti 45, huuhkaja oli aamulla Kobbanilla, merikotkia oli noin 30 ja merisirrejä nähtiin yhteensä 16 yksilöä. Pikkulinnuista mainittavia olivat tundraurpiainen, laulurastas, 4 peukaloista, punarinta ja luotokirvinen. Helstolan Jari saapui päivällä ja Outi lähti asioita toimittamaan mantereelle. Ihan mukava lintupäivä.

MERIKOTKIA PYÖRII RUNSAATI UTÖN YMPÄRILLÄ VESILINTUJA SAALISTELEMASSA

MERIKOTKIA PYÖRII RUNSAATI UTÖN YMPÄRILLÄ VESILINTUJA SAALISTELEMASSA

Tiistaina 20.3.2018 jäätävä pohjoisvirtaus palasi jälleen ja hyydytti alkaneen kevätmuuton. Puolipilvistä, pohjoistuulta 12-17 m/s ja pakkasta 3 astetta – kova tuuli vei suuren osan jäistä jonnekin Itämerelle ja meri lainehtii nyt pääosin vapaana. Staijattiin luotsiaseman suojassa runsaat kolme tuntia ja kierrettiin koko saari. Nähtiin mm. 262 kyhmyjoutsenta, 3 laulujoutsenta, 2100 tukkasotkaa, 10 lapasotkaa, 3000 telkkää, 2 koiras haahkaa, 250 allia, 6 pilkkasiipeä, 2 riskilää ja edelleen itärannan sotkaparvessa koiras allihaahka. Merikotkia havaittiin noin 20, uuttukyyhkyjä 5, mustavaris, 7 naakkaa ja 2 merisirriä. Pikkulinnuista mainittavia olivat 25 kiurua, rautiainen, laulurastas, 3 kottaraista ja hemppo.

SEPELKYYHKY ON JO USEITA PÄIVIÄ VIIHTYNYT SAARESSA

SEPELKYYHKY ON JO USEITA PÄIVIÄ VIIHTYNYT SAARESSA

Keskiviikkona 21.3.2018 heräsimme toiveikkaina, kun tuuli oli kääntynyt etelään. Muutto oli kuitenkin yllättävän vaisua, ehkä johtuen kylmästä yöstä ja voimakkaasta (9-12 m/s) tuulesta. Päivällä lämpeni 1-2 plusasteeseen ja taivas selkeni, mutta silti muutto pysyi kovin niukkana. Staijattiin useita tunteja pitkin päivää, komppaaminen jäi tänään vähän vähemmälle. Mainittavimmat havainnot olivat 200 kyhmyjoutsenta, laulujoutsen, 3 merihanhea, 2000 tukkasotkaa, 7 lapasotkaa, 3500 telkkää, 650 allia, mustalintu, 30 haahkaa, 120 isokoskeloa, 50 merimetsoa ja edelleen koiras allihaahka. Merikotkia nähtiin 25, lisäksi huuhkaja, 16 merisirriä, 4 uuttukyyhkyä, sepelkyyhky, mustavaris ja pikkulinnuista mm. 2 peukaloista, rautiainen, punarinta, laulurastas, luotokirvinen, hemppo, tundraurpiainen ja keltasirkku.

RAUTIAINEN ON ONNISTUNEESTI TALVEHTINUT TALVEN TUISKUISSA JA PAKKASISSA

RAUTIAINEN ON ONNISTUNEESTI TALVEHTINUT TALVEN TUISKUISSA JA PAKKASISSA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.