Piipahdus mantereelle

Maanantaina 26.3.2018 lähdin pistäytymään mantereella, tällä kertaa laivana oli taas m/s Eivor. Tuuli oli yöllä kääntynyt koilliseen (10-12 m/s), taivas oli kirkas ja pakkasta oli taas 4 astetta. Kevään tulo taisi pysähtyä… Staijattiin runsas tunti luotsiaseman suojassa ja kierrettiin saaren itäosa sekä kyläalue ennen laivan lähtöä. Mukavia havaintoja kertyi kylmyydestä huolimatta, mm. ruokki, 40 riskilää, 3 haapanaa (kevään ekat), laulujoutsen, tylli itärannalla, 12+6 merisirriä lähiluodoilla, 3 uuttukyyhkyä, 6 sepelkyyhkyä ja kevään eka hiirihaukka.

TYLLI SAAPUI ITÄRANNALLE

TYLLI SAAPUI ITÄRANNALLE

Pikkulintujakin löytyi, mm. 2 pulmusta, kulorastas, 40 mustarastasta, niittykirvinen, 2 koiras pajusirkkua, punatulkku, tikli, 2 punarintaa ja 9 peippoa. Laivamatkalla Pärnäisiin ei tehty useita merikotkia ja hylkeitä kummempia havaintoja. Mantereelle lähti myös Salosen Ville-Veikko ja saareen saapui tänään mm. Tittosen Jouni.

MUSTARASTAITA OLI SAAPUNUT RUNSAASTI MUUTOLTA JA NIIDEN JOUKOSSA OLI TÄLLAINEN VÄRIVIKAINEN YKSILÖ

MUSTARASTAITA OLI SAAPUNUT RUNSAASTI MUUTOLTA JA NIIDEN JOUKOSSA OLI TÄLLAINEN VÄRIVIKAINEN YKSILÖ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.