Rariovi pysyi vielä auki

Maanantaina 14.5.2018 oli yhä vaan tyvenempää, pilvetöntä ja kirkkaasti vuoden lämpimin päivä – peräti 21 astetta! Staijia aamulla kolmisen tuntia, mutta jälleen merellä oli vain vähän liikettä. Saarta kierrettiin ja Mikon kanssa käväisimme soutamalla myös Ormskärillä. Mainittavia havaintoja olivat 33 kuikkaa, 22 gaviaa, 4100 allia, 900 mustalintua ja nuolihaukka. Saaressa nähtiin 2 ristisorsaa, sarvipöllö, mustavaris ja 5 merisirriä.  Pikkulinnuista mainittavia olivat 2 satakieltä, 5 sinirintaa, pensassirkkalintu, kevään eka rytikerttunen, 7 pikkusieppoa ja 10 punavarpusta. Markku Paakkanen löysi aamulla raripuskan luota 2kv koiras sepelsiepon, joka pian katosi, mutta löytyi puolilta päivin noin vartiksi uudelleen Gamla Postenilta. Lauloikin muutaman kerran ja nähtiin lyhyesti illalla vielä hotellialueella. Paakkaset lähtivät päivällä mantereelle ja saareen tuli noin kymmenen uutta lintuharrastajaa ja –kuvaajaa, mm. Yrjö Kahila, Jussi Murtosaari, Paavo Posti ja Yrjö Tonteri.

VILKKAASTA SEPELSIEPOSTA EN TÄLLÄ KERTAA SAANUT TÄMÄN IHMEELLISEMPÄÄ KUVAA

VILKKAASTA SEPELSIEPOSTA EN TÄLLÄ KERTAA SAANUT TÄMÄN IHMEELLISEMPÄÄ KUVAA

Tiistaina 15.5.2018 oli edelleen aurinkoista, heikkoa (2-6 m/s) pohjoistuulta ja lämpöä oli maksimissaan 19 astetta. Merellä oli edelleen hankalaa väreilyä. Staijia lähes 5 tuntia ja saarikomppausta, lintupäivästä tulikin ihan mukava. Merellä/muutolla nähtiin mm. 66 kuikkaa, kaakkuri, 64 gaviaa, valkoposkihanhi, ristisorsa, harmaahaikara, 7 merikihua, nuolihaukka, 5 lapinsirriä, suokukko, 2 valkovikloa ja tervapääsky. Lähiluodoilla nähtiin vielä 2 merisirriä ja Kobbanilla huuhkaja. Saaresta löytyi pikkulintuja kohtuullisesti, mm. 25 harmaasieppoa, 23 leppälintua, 10 punavarpusta, 6 kultarintaa, 2 rytikerttusta, ruokokerttunen, 2 satakieltä, sirittäjä, pensassirkkalintu, pikkusieppo ja vielä 3 järripeippoa.

PENSASKERTUT OVAT SAAPUNEET

PENSASKERTUT OVAT SAAPUNEET

Kylällä näyttäytyi naaraspukuinen mustaleppälintu, lammashaassa lauloi idänuunilintu ja aamupäivällä löysin saunalahden isosta paju-raita pensaikosta kashmirinuunilinnun. Lintu viihtyi paikalla ahkerasti ruokaillen, äännellen ja jopa laulaen pitkän aikaa myös kaikkien muiden saaressa olevien lintuharrastajien ja –kuvaajien iloksi. Vasta 4. keväthavainto humeista koko Suomessa ja jo toinen Utöstä (edellinen oli 10.5.2012). Aikamoinen yllätys, kuten tietysti oli kolme päivää sitten nähty hippiäisuunilintukin.

kashmirinuunilintu_03_Korppoo_05_18

kashmirinuunilintu_02_Korppoo_05_18

KASHMIRINUUNILINTU OLI VILKAS, ÄÄNEKÄS JA LAULOIKIN VÄLILLÄ

KASHMIRINUUNILINTU OLI VILKAS, ÄÄNEKÄS JA LAULOIKIN VÄLILLÄ

Keskiviikkona 16.5.2018 jatkui helteisen lämmin sää – aurinkoa, heikkoa koillistuulta (0-5 m/s) ja lämpö käväisi 21 asteessa. Staijia lähes 5 tuntia luotsiasemalla ja saarikomppausta, mutta paikalliset linnut selvästi vähentyneet eilisestä. Muuttavana nähtiin mm. 277 valkoposkihanhea, 188 kuikkaa, 5 kaakkuria, 178 gaviaa, 11 ruokkia, 8 merikihua (+2 paikallista), tervapääsky, töyhtöhyyppä, 2 pikkukuovia, 2 varpushaukkaa ja ruskosuohaukka. Eteläkärjen luodoilla oli aamulla vielä 1 merisirri. Muita havaintoja saaresta olivat lehtokurppa, suosirri, käki, 5 pikkusieppoa, 2 pensassirkkalintua, 2 sinirintaa, peltosirkku, rytikerttunen ja meidän saunalla illansuussa hiljalleen laulanut kevään eka viitakerttunen. Outi saapui iltapäivällä saareen, myös 4-5 uutta lintuharrastajaa rantautui.

SINIRINTA PIHAKUKKIEMME KESKELLÄ

SINIRINTA PIHAKUKKIEMME KESKELLÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.