Punakottarainen käväisi

Maanantaina 28.5.2018 pääsin lähtemään takaisin Utöhön. Pärnäisissä yhteysalukselle kertyi kohtalaisesti väkeä, jonkin verran lintuporukkaakin. Jurmoon menivät mm. Helstola ja Saarion Jouni, Utöhön tulivat lisäkseni Nurmen Tarmo ja Wallinmaan Leo ja Ville perheineen. Sää oli yhä vaan aurinkoinen ja lämmin (18 astetta), kaakkoistuuli oli heikkoa. Utöhön saavuttiin klo 13 aikoihin ja heti oli hienosti ”tarjolla” mm. eilen löytynyt helmipöllö Gamla Postenilla sekä nukkuva kehrääjä itäniityn kulman kivikossa. Pensassirkkalintu sirisi itäniityllä. Saaressa jatkavat lisäksemme Kuusisto, Lagerroos, Kekki, Knaapi, Laitinen ja Öhmanin Ossi.

HELMIPÖLLÖ KILLISTELI GAMLA POSTENIN MÄNNYISSÄ JOKIN PIKKULINTU KYNSISSÄÄN

HELMIPÖLLÖ KILLISTELI GAMLA POSTENIN MÄNNYISSÄ JOKIN PIKKULINTU KYNSISSÄÄN

Tiistaina 29.5.2018 poutasää jatkui pilvettömänä ja lämpimänä (18 astetta), itä- ja myöhemmin lounaistuuli oli hyvin heikkoa. Staijia noin 7 tuntia luotsiasemalla ja koko saari kierrettiin. Merellä/muuttavana havaittiin mm. 3 paikallista laulujoutsenta, 490 sepelhanhea (7a), 44 kuikkaa, 3 kaakkuria, 210 gaviaa, 18 ruokkia, 430 IK (5a) ja eteläniemen rantaan laskeutunut jänkäsirriäinen. Saaressa mainittavimmat olivat 2 luhtakerttusta, 3 rytikerttusta, urpiainen sekä naaraspukuinen kirjokerttu ja idänuunilintu itäniityn N-reunalla.

SEPELHANHIPARVET MENIVÄT LILLHARUNIN JA UTÖN ETELÄKÄRJEN VÄLISTÄ

SEPELHANHIPARVET MENIVÄT LILLHARUNIN JA UTÖN ETELÄKÄRJEN VÄLISTÄ

Varttia vaille kymmenen aamupäivällä lensi ad punakottarainen kolmen kottaraisen seurassa Patteriniemeltä lammashakaan, mutta etsinnöistä huolimatta lintua ei löytynyt enää uudelleen. Olin itse juuri ehtinyt lähteä keittämään aamukahvia, mutta onneksi olen lajin aiemmin täällä saaressa nähnyt (ks. tästä) – mielellään olisin tietysti nytkin katsellut… Tämä on Utön 5. havainto punakottaraisesta, linnun hoksasi ensimmäisenä Kari Kekki. Kyseessä oli mitä ilmeisimmin varhain aamulla Jurmossa nähty yksilö, joka pistäytyi myös täällä Utössä.

EILEN NÄHTY KEHRÄÄJÄ NUKKUI JÄKÄLÄKIVILLÄ

EILEN NÄHTY KEHRÄÄJÄ NUKKUI JÄKÄLÄKIVILLÄ

Keskiviikkona 30.5.2018 jatkui auringonporotus ja lämmin (18 astetta) korkeapainesää. Tuuli oli kuitenkin kääntynyt pohjoisluoteeseen ja tuuli voimistui päivän aikana 10-12 m/s. Staijia taas ainakin 6 tuntia plus saarikierros, eteläniemi jäi vähemmälle. Muutolla nähtiin mm. 54 kuikkaa, 3 kaakkuria, 232 gaviaa, silkkiuikku, 10 ruokkia, 8 tervapääskyä, 2 ruskosuohaukkaa, nuolihaukka ja mehiläishaukka. Kahlaajista mainittavia olivat isosirri, 3 suosirriä, jänkäsirriäinen (eteläniemen rannassa), kapustarinta, suokukko ja pikkukuovi. Saaressa nähtiin myös laulujoutsen, ristisorsa, 2 luhtakerttusta, 2 kirjokerttua (ad ja 2kv koiraat), 15 leppälintua ja 2 nokkavarpusta. Mantereelle lähtivät iltapäivällä mm. Knaapi, Laitinen, Kekki ja Lagerroos ja saareen saapuivat Varesvuon Markus ja Minna.

LEPPÄLINTUJEN MUUTTO ON VIELÄ KÄYNNISSÄ

LEPPÄLINTUJEN MUUTTO ON VIELÄ KÄYNNISSÄ

MUUTAMA LUPPOJOUTSEN ON EDELLEEN OLESKELLUT SAAREN RANNOILLA

MUUTAMA LUPPOLAULUJOUTSEN ON EDELLEEN OLESKELLUT SAAREN RANNOILLA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.