Tuulista ja mantereelle

Torstaina 28.6.2018 oli aurinkoista ja lämmintä (20 astetta), lounaistuuli oli aamulla 5 m/s, mutta lännestä saapuva matalapaine voimisti tuulen illaksi 12-14 m/s. Staijia aamulla kolme tuntia, itäosassa käytiin, mutta meillä oli kotona siivouspäivä. Linnut jäivät siis vähille. Nähtiin mm. 41 mustalintua, 13 ruokkia, isokuovi, pikkukuovi, 6 suokukkoa, 2 valkovikloa, rytikerttunen, kultarinta ja 11 pikkukäpylintua. Aamulla Patteriniemellä juoksenteli kaksi ketunpoikasta, kettu on siis jälleen onnistunut lisääntymään täällä. Ei tiedä hyvää pesimälinnustolle…

SILUETTIKUVA TUMMASTA MERIKIHUSTA ITÄRANNAN VASTAVALOSSA

SILUETTIKUVA TUMMASTA MERIKIHUSTA ITÄRANNAN VASTAVALOSSA

Perjantaina 29.6.2018 vallitsi kova pohjoisluoteinen tuuli, enimmillään 15-20 m/s. Aluksi pilvistä ja iltapäivällä aurinkoista, lämpöä oli 14 astetta. Jatkettiin kotona siivoushommia, mutta staijia vajaa tunti luotsiasemalla ja itäosan komppaus tehtiin. Lintuja niukasti, mainita voi ruokin, 2 pikkukuovia, 3 valkovikloa ja rantasipin. Satama kumisee tyhjyyttään tuulen takia, vain kaksi huvivenettä paikalla.

MUUTAMA VALKOVIKLO ON OLLUT Nähdään pian! ETELÄÄN - TÄSSÄ KOTTARAISIA SAMASSA KUVASSA

MUUTAMA VALKOVIKLO ON OLLUT MENOSSA ETELÄÄN – TÄSSÄ PARI KOTTARAISTA SAMASSA KUVASSA

Lauantaina 30.6.2018 lähdettiin aamulla käymään mantereella, perhejuhlia tiedossa. Aamu oli aurinkoinen ja pohjoistuuli puhalsi edelleen lähes 10 m/s. Lintuja ei ehditty katsella ja laivamatkallakin havainnot jäivät vähiin. Järvisen Mikko lähti myös mantereelle eli saareen ei tainnut varsinaisia lintuharrastajia nyt jäädä. Turussa oltiin klo 15.

NUORI MUSTARASTAS KYLPEE SAUNALLAMME

NUORI MUSTARASTAS KYLPEE SAUNALLAMME

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.