Helle ja tukala kosteus jatkuvat

Maanantaina 30.7.2018 oli jälleen lämmintä 24 astetta, kosteaa ja reipasta (10-11 m/s) kaakkoistuulta. Taivas oli pääosin pilvetön. Tunnin meristaiji aamulla tyhjälle merelle ja itäosan kierroskaan ei juuri lintuja näyttänyt. Mainittavia olivat vain 5 pikkukuovia, 7 liroa, suokukko, tundrakurmitsa, taivaanvuohi, käpytikka ja tuulihaukka. Juha Laaksonen oli tullut eilen saareen perheineen. Outi lähti tänään mantereelle asioita toimittamaan.

KUUMUUS LAITTAA MUSTARASTAANKIN LÄÄHÄTTÄMÄÄN

KUUMUUS LAITTAA MUSTARASTAANKIN LÄÄHÄTTÄMÄÄN

Tiistaina 31.7.2018 oli kosteaa ja lämmintä (25 astetta), heikko kaakkoistuuli ei juurikaan viilentänyt. Tunnin meristaiji aamulla, mutta utuisen maiseman läpi ei lintuja liikkunut. Itäosassa tuli käytyä päivällä, kunnes tiheä sumu verhosi pariksi tunniksi maisemat. Lintuja näkyi mm. suosirri, pikkukuovi, 11 liroa, valkoviklo, 3 töyhtöhyyppää ja tundrakurmitsa, lisäksi 3 käpytikkaa, 3 pikkukäpylintua, käki, kultarinta ja syksyn eka räkättirastas.

TUNDRAKURMITSA VIIHTYY EDELLEEN ITÄRANNALLA

TUNDRAKURMITSA VIIHTYY EDELLEEN ITÄRANNALLA

Keskiviikkona 1.8.2018 kuun vaihtuminen ei helpottanut yhtään hellettä – kosteaa, 26 astetta, pilvetöntä ja heikkoa (4-5 m/s) kaakkoistuulta. Aamulla taas tunti luotsiasemalla ja illansuussa itäosan kierros, muuten varjossa oleskelua. Lintuja näkyi mm. 9 ruokkia, 3 valkovikloa, 8 liroa, 3 pikkukuovia, 2 töyhtöhyyppää ja edelleen sama tundrakurmitsa itärannalla. Muita havaintoja olivat mm. käki, 3 käpytikkaa ja törmäpääsky. Antero Topp saapui perheineen saareen.

TÖRMÄPÄÄSKYJÄ ON NÄKYNYT MUUTAMA

TÖRMÄPÄÄSKYJÄ ON NÄKYNYT MUUTAMA

Torstaina 2.8.2018 helle jatkui, tänään oli 26 astetta ja kosteaa. Etelätuulta oli 4-6 m/s ja taivas pääosin pilvetön. Aamulla runsas tunti staijia merelle ja illansuussa itäosassa käynti. Lintuja niukasti, varsinkin kun itärantakin oli kahlaajista tyhjä mm. rannalla oleskelleiden ihmisten takia. Tänään näkyi mm. 7 harmaahaikaraa, 3 ruokkia, 4 jouhisorsaa, 3 käpytikkaa, käki, urpiainen ja n. 20 valkovikloa. Varesvuon Markus ja Minna lähtivät päivällä mantereelle ja itsekin lähden pitkästä aikaa pistäytymään Turussa aamulaivalla.

KIURULLA ON TOSI PITKÄ TAKAVARPAAN KYNSI

KIURULLA ON TOSI PITKÄ TAKAVARPAAN KYNSI

SUOKUKKOJA ON HARVAKSELTAAN JOKUNEN (Kuva: Outi Sarjakoski)

SUOKUKKOJA ON HARVAKSELTAAN JOKUNEN (Kuva: Outi Sarjakoski)

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.