Helle hellitti

Torstaina 9.8.2018 lämmin (24 astetta) etelävirtaus jatkui, 7-10 m/s, ja oli pääosin aurinkoista. Ilman kosteus on korkea, mutta ukkoset menivät tänäänkin ohi länsipuolelta. Runsaan tunnin aamustaiji luotsiasemalla ja itäosan kierros tuottivat mm. 2 varpushaukkaa, 4 valkovikloa, 4 kapustarintaa, 14 suosirriä, 2 isosirriä, 3 käpytikkaa, törmäpääskyn ja 5 pensastaskua, syksyn ensimmäiset.

OHDAKEPERHOSIA ON NÄKYNYT VIELÄ NIUKASTI

OHDAKEPERHOSIA ON NÄKYNYT VIELÄ NIUKASTI

Perjantaina 10.8.2018 puhalsi navakasti (14-16 m/s) etelätuuli, tuoden edelleen lämpöä (24 astetta) ja kosteutta, pienen hetken aikaa sadettakin. Aamulla tunti luotsiasemalla ja itäosassa kierros, mutta kovin hiljaista oli. Näkyi mm. 8 valkovikloa, 2 töyhtöhyyppää ja käki. Laiskoteltiin kotikulmilla pääosa päivästä… Saarnion Japi ja Tarja lähtivät aamulla mantereelle.

NUORIA KÄKIÄ NÄKYY LÄHES PÄIVITTÄIN

NUORIA KÄKIÄ NÄKYY LÄHES PÄIVITTÄIN

Lauantaina 11.8.2018 sää alkoi hiljalleen ”normalisoitua” – tänään oli puolipilvistä, lämpöä 21 astetta ja navakkaa länsilounaista tuulta (14-9 m/s). Puolen tunnin staiji ja sen päälle saarikierros pois lukien Enskär. Nähtiin mm. harmaahaikara, 6 tundrakurmitsaa (kaikki ad, itärannalla), kapustarinta, 7 valkovikloa, metsäviklo, liro, taivaanvuohi, 2 töyhtöhyyppää, 3 merikihua (1 vaalea), 2 käkeä ja talomme luona rytikerttunen. Etelänpäiväkiitäjäkin oli jälleen. Varesvuon Markus ja Minna saapuivat iltapäivällä saareen.

RYTIKERTTUNEN KATAJASSA - EI IHAN TYYPPIPAIKKA

RYTIKERTTUNEN KATAJASSA – EI IHAN TYYPPIPAIKKA

Sunnuntai 12.8.2018 alkoi reippaalla yöllisellä ukkosella ja aamupäivälläkin uudelleen salamoi ja satoi reippaasti. Pääosa päivästä oli kuitenkin poutaa ja heikkoa tuulta. Lämpöä oli tänään ”vain” 18 astetta. Aamulla pari tuntia staijia luotsiasemalla ja itäosan kierros tehtiin. Havaintoja mm. kuikka, varpushaukka, 3 merikihua, 10 tervapääskyä ja muuttokahlaajia 7 tundrakurmitsaa, kapustarinta, punakuiri, isosirri, 3 suosirriä, 9 valkovikloa, 3 liroa ja töyhtöhyyppä. Kahlaajat olivat edelleen vanhoja lintuja. Illansuussa pihallamme hyöri taas 2 etelänpäiväkiitäjää.

UKKONEN LÄHESTYY

UKKONEN LÄHESTYY

MERIKIHUJA PYÖRII VIELÄ LÄHIVESILLÄ

MERIKIHUJA PYÖRII VIELÄ LÄHIVESILLÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.