Kovat vastatuulet jatkuvat

Maanantai 17.9.2018 oli ns. välipäivä. Koko aamupäivä satoi vettä, samoin illalla, ja länsituuli oli kovaa – 11-17 m/s. Lämpöä oli 15 astetta. Iltapäivällä pikainen kierros itäosassa, samoin Enkärillä, mutta saalis oli laiha. Mainita voi 2 tuulihaukkaa, varpushaukan, taivaanvuohen ja peukaloisen. Outi ja Varesvuon Markus & Minna lähtivät iltapäivällä mantereelle.

TUULIHAUKKOJA RIITTÄÄ JOKA PÄIVÄLLE

TUULIHAUKKOJA RIITTÄÄ JOKA PÄIVÄLLE

Tiistaina 18.9.2018 lounaistuuli jatkui – lähes koko päivä 10-13 m/s, illalla vähän heikkeni. Puolipilvistä ja lämpöä 17 astetta. Staijia aamulla pari tuntia majakalla ja koko saaren kierros Kesnäsiä lukuun ottamatta. Näkyi mm. 8 kuikkaa, 20 mustalintua, 28 allia, 8 pilkkasiipeä, 2 harmaahaikaraa, 8 varpushaukkaa, 2 tuulihaukkaa ja naaras sinisuohaukka. Peippoja muutti tänään noin 3150, mutta saaressa oli edelleen vaisusti pikkulintuja – vähän hippiäisiä, fyllareita, pari harmaasieppoa, 3 hernekerttua, leppälintu, mustapääkerttu.

TÄNÄÄN OLI REIPASTA PEIPPOMUUTTOA

TÄNÄÄN OLI REIPASTA PEIPPOMUUTTOA

Keskiviikkona 19.9.2018 navakka lounaistuuli puhkui edelleen koko päivän, nyt 11-13 m/s. Päivä oli puolipilvinen ja lämpöä enimmillään 17 astetta. Yön kosteuden jäljiltä näkyvyys oli aamulla kehnohko ja siksi staijia majakalla vain tunti, kiersin itäosat ja kyläalueen tarkemmin. Kirjattuja havaintoja olivat mm. harmaahaikara, 12 mustalintua, pilkkasiipi, 4 jouhisorsaa, 2 tylliä ja petolinnuista 11 varpushaukkaa, 3 tuulihaukkaa, nuolihaukka ja admuuttohaukka, joka paineli Patteriniemen yli lounaaseen iltapäivällä. Pikkulintuja on edelleen vähän, 2 mustapääkerttua, 2 leppälintua, hernekerttu ja pari harmaasieppoa mainittavimmat.

MUUTTOHAUKKA MUUTTI VÄHÄN TURHAN KAUKAA, LAJIN KUITENKIN TUNTEE...

MUUTTOHAUKKA MUUTTI VÄHÄN TURHAN KAUKAA, LAJIN KUITENKIN TUNTEE…

MUSTAPÄÄKERTTUJA NÄKYY PÄIVITTÄIN MM MEIDÄN SAUNALLA

MUSTAPÄÄKERTTUJA NÄKYY PÄIVITTÄIN MM MEIDÄN SAUNALLA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.