Tuulista edelleen, hyvää muuttoakin

Torstaina 27.9.2018 navakat tuulet jatkuvat – nyt luoteesta 12-16 m/s. Sähköt olivat poikki saaresta yli 14 tuntia… Pääosin oli aurinkoista ja 10 astetta, mutta illalla lännestä saapui sadetta. Staijia pitkin päivää, koko saarikin kompattiin. Muuttavia olivat mm. 2810 haahkaa, 12 jouhisorsaa, 68 allia, 24 mustalintua, 8 pilkkasiipeä, 5 kaakkuria, 3 kuikkaa, 35 Gaviaa, silkkiuikku, 2 kurkea ja kahlaajista meriharakka, 28 kapustarintaa, tylli ja 3 suosirriä.

PARI KAAKKURIA MUUTTI SAAREN PÄÄLTÄ

PARI KUIKKAA MUUTTI SAAREN PÄÄLTÄ

Saaressa ja muutolla näkyi myös mm. 2 harmaahaikaraa, 2 luotokirvistä, sinisuohaukka, 10 varpushaukkaa, tuulihaukka, 5 ampuhaukkaa ja muuttohaukka. 1kv aroharmaalokki oleskeli edelleen koko päivän paikallisena, oli useita kertoja myös Fladanin puolella hyvin nähtävissä. Saarnion Japi ja Tittosen Jouni näkivät iltapäivällä nuoren tunturihaukan, me muut emme ehtineet tilanteeseen. Illalla saareen saapui mm. Mika Grönroos, Andy Fowlie ja Ismo Hyvärinen.

SINISUOHAUKKOJEN MUUTTO ON NYT VAUHDISSA

SINISUOHAUKKOJEN MUUTTO ON NYT VAUHDISSA

Perjantaina 28.9.2018 jatkui luoteistuuli, 8-10 m/s, ja lämpöä oli enimmillään 10 astetta. Aamupäivällä oli pääosin pilvipoutaa, mutta iltapäivällä saatiin runsaasti sadekuuroja. Staijia pitkin päivää ja koko saari kierrettiin. Muuttavana nähtiin mm. 28 metsähanhea (+52 sp), 5 merihanhea, 6 valkoposkihanhea, 565 haahkaa, peräti 1114 haapanaa (+ 560 Anasta), 194 mustalintua, 26 pilkkasiipeä, 3 kuikkaa ja 2 harmaahaikaraa. Petolintuja nähtiin 2 ruskosuohaukkaa, 3 sinisuohaukkaa, kanahaukka, 29 varpushaukkaa, 2 tuulihaukkaa ja ampuhaukka sekä kahlaajia 10 kapustarintaa, tundrakurmitsa, 5 tylliä, 4 suosirriä ja 7 taivaanvuohta. Yöllä oli tullut aika reippaasti pikkulintuja saareen, erityisesti rastaita ja punarintoja (140). Muita olivat mm. 3 kangaskiurua, 2 lapinkirvistä, 3 luotokirvistä, syksyn ensimmäiset 4 tilheä ja 2 punatulkkua, 64 rautiaista, 190 kulorastasta, 2 lehtokerttua, 4 mustapääkerttua, 48 kuusitiaista, 16 pikkuvarpusta ja isokäpylintu. 1kv aroharmaalokki oleskeli edelleen koko päivän saaren vesillä, mm. luotsilaiturin tuntumassa. Aamulla lähtivät mantereelle Henrik Westerholm ja Jouni Tittonen, ja saareen saapuivat mm. Rauli Lumio, Jouko Lunden, Petri Ahti, Rami Metsäranta, Erkki Jokinen ja Jouni Mäkelä.

kuusitiainen_02_Korppoo_09_18

KUUSITIAISIA JA PIKKUVARPUSIA ON ILMESTYNYT SAAREEN

KUUSITIAISIA JA PIKKUVARPUSIA ON ILMESTYNYT SAAREEN

Lauantaina 29.9.2018 oli yöllisen sateen jälkeen pilvipoutaa ja reipasta (7-12 m/s) luoteistuulta, joka kääntyi illaksi lounaaseen ja voimistui edelleen. Lämpöä oli tänään 10 astetta. Staijia taas pitkin päivää ja koko saaren komppausta – lintuja oli kuitenkin huomattavasti eilistä vähemmän. Muuttavana/merellä nähtiin mm. 26 metsähanhea, valkoposkihanhi, 1170 allia, 179 mustalintua, 57 pilkkasiipeä, 2 kaakkuria, 14 kuikkaa, 12 Gaviaa, harmaahaikara, räystäspääsky ja petolintuja 32 varpushaukkaa, 5 sinisuohaukkaa, ruskosuohaukka, piekana, tuulihaukka ja 5 ampuhaukkaa. Kahlaajia nähtiin meriharakka, 14 kapustarintaa, 2 tylliä, suosirri, 3 jänkäkurppaa ja 20 taivaanvuohta. Saaressa havaittiin mm. suopöllö, huuhkaja, kangaskiuru, 2 luotokirvistä, lapinkirvinen, 5 keltavästäräkkiä, 18 peukaloista, sinirinta, 5 leppälintua, 3 mustapääkerttua, harmaasieppo, 2 isolepinkäistä, 3 isokäpylintua, lapinsirkku, 2 pikkuvarpusta, 5 kuusitiaista ja 5 tilheä. 1kv aroharmaalokki pyöri edelleen koko päivän saaren rannoilla ja luotsilaiturin tuntumassa. Aamulla lähtivät mantereelle Järvisen Mikko, Varesvuon Markus ja Minna, Esa Lahdenpää ja Matti Haikonen ja illalla saapuivat Ilkka Laitinen sekä Jussi Murtosaari kuvaajakavereineen.

SYKSYINEN RANKKA SADEKUURO KASTELI SINITIAISEN

SYKSYINEN RANKKA SADEKUURO KASTELI SINITIAISEN

Sunnuntaina 30.9.2018 jatkuivat kovat tuulet, nyt lounaasta 13-16 m/s. Päivä oli puolipilvinen ja lämpöä oli 10 astetta. Staijia pitkin päivää ja taas koko saaren komppaus. Muuttavana/merellä nähtiin mm. 212 haapanaa, 94 jouhisorsaa, 1420 haahkaa, 126 allia, 37 mustalintua, 8 pilkkasiipeä, 2 kuikkaa, 1 gavia, härkälintu, 5 ruokkia ja määrittämätön tiira. Petolintuja oli niukasti – ruskosuohaukka, sinisuohaukka, 5 varpushaukkaa, tuulihaukka ja 3 ampuhaukkaa. Kahlaajia sen sijaan muutti ehkä yllättävänkin paljon: 3 kapustarintaa, tundrakurmitsa, tylli, 77 suosirriä, kuovisirri (suosirriparvessa) ja 2 taivaanvuohta.

SUOSIRREJÄ OLI TÄNÄÄN YLLÄTTÄVÄSTI MUUTOLLA

SUOSIRREJÄ OLI TÄNÄÄN YLLÄTTÄVÄSTI MUUTOLLA

Saaressa nähtiin mm. 3 harmaahaikaraa, suopöllö, 2 käpytikkaa, aroharmaalokki edelleen, 3 luotokirvistä, lapinkirvinen, 6 keltavästäräkkiä, 2 pikkusieppoa ja isokäpylintu. Mantereelle lähtivät tänään Grönroos, Fowlie, Mäkelä ym.

pikkusieppo_03_Korppoo_09_18

PIKKUSIEPPOJA OLI TÄNÄÄN KAKSI, TOINEN TOIMI HOTELLIN AGENTTINA

PIKKUSIEPPOJA OLI TÄNÄÄN KAKSI, TOINEN TOIMI HOTELLIN AGENTTINA

Blogipäivitysteni lintukuvat ja muita uusia kuvia on nähtävinä ”Uusimmat”-kansiossani eli täällä: https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/ Kuvaa klikkaamalla saat sen isommaksi exif-tietoineen.

 

 

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.