Syysmuutto jatkuu vauhdikkaana

Torstaina 4.10.2018 oli puolipilvistä, tuuli henkoili aluksi pohjoisesta ja myöhemmin lännestä 6-9 m/s, lämpöä oli 8 astetta. Muutto oli tänään vähän maltillisempaa, tasapuolisesti staijattiin ja kompattiin saarta. Muuttavana/merellä nähtiin mm. 4 metsähanhea, 2 merihanhea, 2 kanadanhanhea, 40 Anseria, 2 sepelhanhea, 1100 allia, 3 kuikkaa, 3 kaakkuria, 9 Gaviaa ja 2 silkkiuikkua. Petolintuja muutti 62 varpushaukkaa, 7 hiirihaukkaa, 2 sinisuohaukkaa, 2 ampuhaukkaa ja nuori muuttohaukka, kahlaajia 2 kapustarintaa, 3 tylliä ja 5 taivaanvuohta. Saaressa nähtiin mm. syksyn eka helmipöllö (Gamla Postenin männyissä), närhi, harmaahaikara ja 3 isolepinkäistä. Pikkulintujakin oli liikkeellä, varsinkin aamupäivällä – mm. 177 tilheä, 167 pyrstötiaista, 315 kuusitiaista, 190 pikkuvarpusta (niistä n. 70 p), 5 kangaskiurua, 125 kulorastasta, lapinsirkku, 67 punatulkkua, 24 peukaloista, 7 tiltalttia, 2 pajulintua, 12 haarapääskyä, 2 nokkavarpusta ja 2 keltavästäräkkiä. Illalla saareen saapui lisää lintuporukkaa, mm. Jarmo Koistinen, Marko ja Mika Teivonen, Isto Virtanen ja Kari Vuorinen.

NÄRHI, PARIKIN,  ON JÄÄNYT PYÖRIMÄÄN SAARELLE

NÄRHI, PARIKIN, ON JÄÄNYT PYÖRIMÄÄN SAARELLE

PIHLAJANMARJAT HOUKUTTAVAT LAULURASTAITA

PIHLAJANMARJAT HOUKUTTAVAT LAULURASTAITA

Perjantaina 5.10.2018 oli jälleen puolipilvistä ja lämpöä 11 astetta, lounaistuulikin taas voimakasta: 11-16 m/s. Vähän staijia majakalla sekä koko saaren kierros tuottivat mm. 2 sepelhanhea, kaakkurin, 3 kuikkaa, 4 sinisuohaukkaa, 3 varpushaukkaa, 4 piekanaa, 2 ampuhaukkaa, 2 tylliä, jänkäkurpan, lehtokurpan ja 10 taivaanvuohta. Pikkulintuja nähtiin mm. taigauunilintu lammashaassa, 5 haarapääskyä, 2 keltavästäräkkiä, 80 tilheä, 150 kulorastasta, hernekerttu, mustapääkerttu, 8 pyrstötiaista, 30 pikkuvarpusta, isolepinkäinen, 10 tikliä ja 2 nokkavarpusta. Saaressa pyöri edelleen närhi. Olipa välillä vähän hiljaisempi lintupäivä. Saarnion Japi lähti aamulla mantereelle ja illalla saareen saapuivat lintureissulle mm. Jussi Jauhiainen, Antti Sintonen, Timo Lintula, Sam Salin, Heimo Mänty, Leena Tervaportti, Kai Piikkilä, Kati Grönholm ym TLY:n väkeä.

NUORI ISOLEPINKÄINEN RARIPUSKASSA

NUORI ISOLEPINKÄINEN RARIPUSKASSA

Lauantaina 6.10.2018 jatkui lounaistuuli – nyt 10-7 m/s, lämpöä oli 10 astetta ja taivas oli puolipilvinen. Staijia ja saaren kiertoa isolla joukolla. Nähtiin merellä/muutolla mm. 2 sepelhanhea, 104 allia, 80 mustalintua, 63 pilkkasiipeä, 3 ruokkia, 7 kaakkuria, 102 kuikkaa ja 243 Gaviaa. Petolintuja havaittiin 3 sinisuohaukkaa, 4 varpushaukkaa, ampuhaukka, nuolihaukka ja admuuttohaukka, lisäksi saaressa havaittiin suopöllö ja helmipöllö (Gamla Postenilla). Kahlaajia nähtiin kapustarinta, tylli, 3 suosirriä ja 9 taivaanvuohta. Muita olivat mm. 3 isolepinkäistä, 2 närheä, 140 tilheä, kivitasku, 4 mustapääkerttua, myöhäinen pensaskerttu ja nuori pikkusieppo. Aamulla lähtivät mantereelle Masi Kopsa ja Gamlingarna.

TILHIÄ ON NYT RUNSAASTI, VESIKIN MAISTUU

TILHIÄ ON NYT RUNSAASTI, VESIKIN MAISTUU

Sunnuntaina 7.10.2018 oli aamulla pilvistä ja lähes tyventä, aamupäivällä sadetta ja myöhemmin aurinkoista ja kohtalaista (7-10 m/s) pohjoistuulta. Aamulla staijia luotsiasemalla, myöhemmin saaren komppausta. Merellä/muutolla nähtiin mm. 175 valkoposkihanhea, 2 sepelhanhea, 134 haapanaa, 1100 haahkaa, 140 mustalintua, 59 pilkkasiipeä, 6 kaakkuria, 97 kuikkaa, 176 Gaviaa, silkkiuikku ja ruokki. Petolintuja nähtiin 3 sinisuohaukkaa, kanahaukka, 35 varpushaukkaa, 4 piekanaa, 2 tuulihaukkaa ja ampuhaukka, kahlaajia suosirri ja 3 taivaanvuohta. Saaressa nähtiin mm. helmipöllö, isolepinkäinen, käpytikka, 2 haarapääskyä, närhi ja iltapäivällä 2 pähkinähakkia. Pikkulintuja oli tullut pilvisenä ja heikkotuulisena yönä runsaasti – mm. kangaskiuru, keltavästäräkki, 470 tilheä, 20 peukaloista, 50 rautiaista, 200 punarintaa, leppälintu, kivitasku, 3 mustapääkerttua, 11 tiltalttia, 800 hippiäistä, 26 pyrstötiaista, 20 kuusitiaista, 100 puukiipijää, 40 pikkuvarpusta, 1500 punatulkkua ja 1500 vihervarpusta. Päivän rari oli naaraspukuinen sinipyrstö, joka oleskeli vilkkaasti liikkuen lähes koko päivän kylän keskellä lammashaassa. Kautta aikain 12. Tarsiger Utössä. Hyvä lintupäivä oli taas tänään! Päivällä lähti mantereelle paljon väkeä, Outin lisäksi mm. TLYn koko retkiporukka sekä Lindeman, Lintula ja Salin.

SINIPYRSTÖ ILAHDUTTI - LAJO ON NYKYÄÄN LÄHES VUOSITTAINEN VIERAS

SINIPYRSTÖ ILAHDUTTI – LAJI ON NYKYÄÄN LÄHES VUOSITTAINEN VIERAS

RAUTIAISIA OLI TÄNÄÄN KYMMENIÄ

RAUTIAISIA OLI TÄNÄÄN KYMMENIÄ

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.