Sadetta ja kovia tuulia

Maanantaina 22.10.2018 aamuyöllä tuuli edelleen 16-18 m/s lännestä, heikkeni vähän aamulla, mutta nousi päivällä taas 13 m/s. Taivas selkeni, mutta lämpöä oli enää 9 astetta. Kova länsituuli pysäytti muuton ja saari oli huomattavan hiljainen linnuista. Nähtiin tänään mm. 35 haapanaa, 2930 allia, 10 mustalintua, 3 pilkkasiipeä, 3 kuikkaa, härkälintu ja 1kv selkälokki. Lisäksi nähtiin sinisuohaukka, 11 varpushaukkaa, ampuhaukka, 2 kapustarintaa, 2 lehtokurppaa, taivaanvuohi, jänkäkurppa ja huuhkaja. Pikkulinnuista voi mainita kangaskiurun, 32 tilheä, 2 mustapääkerttua, tiltaltin, 8 kuusitiaista, 5 pikkuvarpusta ja isokäpylinnun. Mantereelle lähtivät päivällä Nisulat, Hyvärinen ja Outi, saareen saapui kolme ornia, joista tuttuja Rauno Laine ja Jouni Nummenpää.

PUNAKYLKIRASTAIDEN MÄÄRÄT OVAT JO REIPPAASSA LASKUSSA

PUNAKYLKIRASTAIDEN MÄÄRÄT OVAT JO REIPPAASSA LASKUSSA

Tiistaina 23.10.2018 oli sadepäivä, vettä ropisi vaihtelevia määriä koko valoisan ajan. Aluksi oli navakkaa (12 m/s) etelätuulta, myöhemmin tyyntyi, kunnes pohjoistuuli alkoi voimistua illalla. Lämpöä oli tänään 8 astetta. Vähän kiertelyä sateisessa saaressa, mutta sään takia havainnot jäivät aika niukoiksi. Nähtiin mm. 6 mustalintua, 2 haapanaa, kanahaukka, varpushaukka ja 2 jänkäkurppaa, pikkulinnuista mainittavimpia olivat isolepinkäinen, pulmunen, mustapääkerttu, 2 tiltalttia, 2 kangaskiurua, 4 rautiaista ja 10 tilheä.

SADEPÄIVÄN PULMUNEN LÖYTYI LASIKUITUVENEEN TAKATUHDOLTA

SADEPÄIVÄN PULMUNEN LÖYTYI LASIKUITUVENEEN TAKATUHDOLTA

Keskiviikkona 24.10.2018 koko yön sateen jälkeen päivä oli puolipilvinen, mutta kovatuulinen: N-NW aluksi 17-24 m/s, illemmalla 11-13 m/s. Lämpöä oli tänään 7 astetta. Staijia pitkin päivää ja koko saarikin kierrettiin. Merellä nähtiin mm. 2200 allia, 31 mustalintua, 16 pilkkasiipeä, 118 haapanaa, 70 haahkaa, 1 gavia sp, sepelhanhi, 251 valkoposkihanhea ja 647 määrittämätöntä hanhea, ilmeisesti valkoposkia. Muita muuttavia olivat 9 varpushaukkaa, 2 kanahaukkaa, piekana, 2 ampuhaukkaa, 280 varista ja 360 naakkaa. Lisäksi nähtiin pähkinähakki, joka jatkoi Trattenin yli merelle lounaaseen. Saaressa nähtiin mm. käpytikka, 3 taivaanvuohta, 2 kangaskiurua, 8 pikkuvarpusta, pulmunen, mustapääkerttu ja 35 tilheä. Iltapäivällä lähtivät mantereelle Haikonen, Laine ja Nummenpää ja saareen saapui muutama orni, mm. Jukka Vilen, Hannele Vaahtila ja Marjatta Suominen. Jospa tuuli vähän hellittäisi huomiseksi…

PAJUSIRKKUJA NÄKYY MUUTAMA PÄIVITTÄIN

PAJUSIRKKUJA NÄKYY MUUTAMA PÄIVITTÄIN

KUUSITIAISVAELLUS ALKAA JO HIIPUA

KUUSITIAISVAELLUS ALKAA JO HIIPUA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.