Takaisin tuuliseen Utöhön

Perjantaina 30.11.2018 palasin takaisin Utöhön, Outi jäi nyt mantereelle. Iltapäivällä ajelin Nauvoon kahville ja kauppaan, sitten m/s Eivorille. Laivalle kertyi kohtalaisesti väkeä, lintuporukkaa mm. Sintosen Antti Jurmoon ja Utöhön Järvisen Mikko, Seppo Neuvonen ja Arvo Ohtonen. Utössä oli paikalla Helstolan Jari sekä Pekka Leskelä vaimonsa kanssa. Matka taittui pimeän aikaan kovassa etelätuulessa, Utöhön tullessa puhalsi 18 m/s, puuskat 23 m/s. Perillä oltiin vasta klo 23.30.

MUUTAMIA TILHIÄ ON VIELÄ LIIKKEELLÄ, TUULEN TAKIA VIIHTYVÄT MAASSA

MUUTAMIA TILHIÄ ON VIELÄ LIIKKEELLÄ, TUULEN TAKIA VIIHTYVÄT MAASSA

Lauantaina 1.12.2018 jatkui kova etelätuuli – aamulla 16-20, illalla vielä 13-15 m/s. Taivas oli paksussa pilvessä ja lämpöä 2 astetta. Staijia pari tuntia luotsiaseman pohjoisseinustalla plus likimain koko saari kierrettiin. Mainittavia olivat mm. 12 lapasotkaa, tukkakoskelo, mustalintu, 2 allia, 2 naurulokkia ja Helstolan eilen löytämä myöhäinen 1kv selkälokki edelleen lyhyesti näkyvissä. Pikkulinnuista kirjattiin mm. 15 räkättiä, 2 punarintaa, 5 peukaloista, 10 peippoa ja 2 tilheä. Järvisen Mikko ja Helstola lähtivät aamupäivällä Jurmoon.

lapasotka_04_Korppoo_12_18

LAPA- JA TUKKASOTKIEN SEKAPARVI UISKENTELI JA LENTELI FLADANILLA

LAPA- JA TUKKASOTKIEN SEKAPARVI UISKENTELI JA LENTELI FLADANILLA

Sunnuntaina 2.12.2018 oli ”pimeä” päivä, pilvet roikkuivat alhaalla ja navakka (11-14 m/s) etelätuuli toi kosteaa ilmaa. Lämpöä oli 4 astetta. Huonon näkyvyyden takia staiji jäi väliin, saari tuli kyllä aika tarkkaan kierrettyä. Mainittavat havainnot olivat harmaahaikara, 12 lapasotkaa, 2 naurulokkia, 2 punarintaa, 11 räkättiä, 3 kottaraista ja 19 tilheä. Merisirrit ovat edelleen Utöstä kateissa, taitavat kaikki olla Jurmon länsipuolisilla sorasaarilla eivätkä tänne näy näin huonolla näkyvyydellä. Tänään lähtivät saaresta Leskelät, Neuvonen ja Ohtonen. Utön rannoille levisi tänään mereltä isoja tukkeja, jostain Itämeren puukuljetuksesta myrskyssä karanneet. Toivottavasti saareen ilmaantuneet muutamat surffarit osasivat niitä väistää…

MUUTAMA KOTTARAINEN ILMESTYI TÄNÄÄN SAAREEN

MUUTAMA KOTTARAINEN ILMESTYI TÄNÄÄN SAAREEN

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.