Hiljaista tammikuuta

Perjantai 4.1.2019 oli paksupilvinen ja lämmin (4 astetta), luoteistuulta 6-8 m/s. Staijia luotsiasemalla 3-4 tuntia ja saarikomppausta, lintuja oli aika niukasti liikkeellä. Merellä nähtiin mm. alli, 3 mustalintua, 2 riskilää, naurulokki ja 13 merisirriä (2a). Saaresta voi mainita 2 peukaloista, 2 punarintaa, 25 räkättiä, 70 tilheä ja 4 urpiaista. Lumiarot lähtivät aamulla mantereelle.

MUUTAMA NAURULOKKI NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN

MUUTAMA NAURULOKKI NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN

Lauantaina 5.1.2019 oli pilvistä ja pakkasta -3 astetta, tuuli oli koillisesta 7-10 m/s. Merellä oli taas hankalaa väreilyä. Lyhyt staji aamulla luotsiasemalla ja etelä- ja itäosien kierros tuottivat mm. laulujoutsenen, 3 naurulokkia, taivaanvuohen ja kaikkiaan 36 merisirriä. Huuhkaja päivysti aamulla Kobbanilla, ja saaressa näkyi mm. 2 tilheä, 2 punarintaa ja 2 peukaloista. Vuorio, Hiltunen ja Ylätalo lähtivät aamulla mantereelle ja Panu Muhli saapui illalla lintureissulle.

TELKKIÄ ON SAAREN VESILLÄ TAVALLISTA VÄHEMMÄN

TELKKIÄ ON SAAREN VESILLÄ TAVALLISTA VÄHEMMÄN

Sunnuntaina 6.1.2019 oli edelleen pilvistä ja pitkin päivää satoi räntäkuuroja. Tuuli oli etelälounaasta 7-10 m/s ja lämpöä oli 2 astetta. Huonon näkyvyyden takia staijia niukasti, mutta saari kierrettiin kohtuuhyvin. Mainittavia havaintoja olivat laulujoutsen, tukkakoskelo, taivaanvuohi, 42 tilheä, 3 punarintaa, peukaloinen, järripeippo ja itärannan ruovikossa nähty ja kuultu luhtakana. Yrittää siis taas talvehtia saaressa. Mantereelle lähtivät mm. Sällylä ja Turun seudun luonnonvalokuvaajien porukka.

YKSINÄINEN LAULUJOUTSEN VIIHTYY ITÄRANNALLA

YKSINÄINEN LAULUJOUTSEN VIIHTYY ITÄRANNALLA

Maanantaina 7.1.2019 oli puolipilvistä ja maltillista (5-8 m/s) luoteistuulta, lämpöä edelleen 2-3 astetta. Staijia runsaat kaksi tuntia, mutta merellä oli edelleen kovin hiljaista. Saarta kompattiin eteläniemeä lukuun ottamatta. Nähtiin mm. varpushaukka, ruokki, 5 merisirriä, 42 tilheä, 2 peukaloista, punarinta, 45 räkättiä ja päivälevolla oleva huuhkaja. Outi lähti iltapäivällä mantereelle, saareen saapuivat lintureissulle Mika ja Kirsti Vainio.

TILHIÄ RIITTÄÄ JOKA PÄIVÄLLE

TILHIÄ RIITTÄÄ JOKA PÄIVÄLLE

Tiistaina 8.1.2019 oli sadepäivä – koko päivä vesi- ja räntäsadetta. Tuuli oli kaakossa 10-12 m/s ja lämpöä 2 astetta. Keskityin tänään kirjoitushommiin ja retkeily rajoittui ruokinnan tarkkailuun saunalla. Paikalla kävi mm. punarinta ja tundraurpiainen.

SATEESTA MÄRKÄ TUNDRAURPIAINEN KÄVÄISI RUOKINNALLAMME

SATEESTA MÄRKÄ TUNDRAURPIAINEN KÄVÄISI RUOKINNALLAMME

Keskiviikkona 9.1.2019 sade loppui vihdoin aamulla klo 8 aikoihin, loppupäivä oli puolipilvinen. Pohjoistuuli puhalsi 7-11 m/s ja lämpötila laski 2 astetta pakkaselle. Staijia pari tuntia tyhjälle merelle ja saarikierros lukuun ottamatta Kesnäsiä. Näkyi mm. laulujoutsen, taivaanvuohi, 2 peukaloista, punarinta, 36 tilheä, järripeippo ja jälleen männikössä nukkuva huuhkaja. Vainiot näkivät iltapäivällä lähiluodoilla yhteensä n. 50 merisirriä. Aiempiin Utön talviin verrattuna tämä talvi tuntuu varsin lintuköyhältä, etenkin vesilintuja on todella vähän eikä talvehtivia pikkulintujakaan ole saaressa mainittavia määriä. Panu Muhli lähti iltapäivällä mantereelle.

HUUHKAJA OLI TAAS PIILOSSA OKSIEN TAKANA...

HUUHKAJA OLI TAAS PIILOSSA OKSIEN TAKANA…

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.