Muuttolintuja odotellessa

Torstaina 7.2.2019 oli puolipilvistä, lämpöä 2 astetta ja länsi-, myöhemmin etelätuulta 7-8 m/s. Staijia majakan suojassa runsas tunti, lisäksi kiersin saunalahden, itäosat ja kyläalueen. Liukasta on… Näkyi mm. laulujoutsen, lapasotka, 3 allia, naaras uivelo ja 4 merisirriä Bådanilla. Saaressa ei muuta mainittavampaa kuin 45 räkättiä, 42 tilheä ja peukaloinen. Outi saapui illalla saareen.

MUUTAMA LAULUJOUTSEN VIETTÄÄ TALVEA UTÖN VESILLÄ

MUUTAMA LAULUJOUTSEN VIETTÄÄ TALVEA UTÖN VESILLÄ

Perjantaina 8.2.2019 oli pilvistä ja lämpöä jo lähes 4 astetta. Lumet sulavat. Etelälounainen tuuli oli reipasta, 11-14 m/s. Näkyvyys oli huono ja merelle ei tullut tänään tapitettua, mutta kierrettiin saaren itäosat, kyläalue ja Enskär. Lintuja näkyi mm. tutut laulujoutsen ja lapasotka, 52 räkättiä, punakylkirastas, 40 tilheä, urpiainen ja edelleen luotokirvinen, nyt kylän rannassa.

LUOTOKIRVINEN ON PYSYNYT HYVÄKUNTOISENA LÄPI TALVEN

LUOTOKIRVINEN ON PYSYNYT HYVÄKUNTOISENA LÄPI TALVEN

Lauantaina 9.2.2019 jatkui suttuinen ja pilvinen sää – lämpöä oli 3 astetta, lumet sulavat kovaa vauhtia ja näkyvyys on heikko sumun ja tihkusateen takia. Kovaa etelätuulta n. 15 m/s. Kierrettiin itäosa ja kyläalue ja nähtiin niukasti lintuja – mainittavia 2 laulujoutsenta, varpushaukka, 3 räkättiä, punarinta ja peukaloinen. Vilkasta on matalapainetoiminta tällä hetkellä.

TILHIÄ ON NÄKYNYT KOHTALAISEN PALJON MONENA PÄIVÄNÄ

TILHIÄ ON NÄKYNYT KOHTALAISEN PALJON MONENA PÄIVÄNÄ

Sunnuntaina 10.2.2019 oli vaihteeksi kauniin aurinkoista pääosa päivästä, etelälounainen tuuli kuitenkin 14-16 m/s, lämpöä jo 4 astetta. Lumet ovat lähes tyystin sulaneet. Kierreltiin eteläniemellä, itäosassa ja kyläalueella ja keskityttiin enemmän kuvaamiseen kuin lintujen katseluun. Nähtiin kuitenkin mm. 3 laulujoutsenta, 2 lapasotkaa, luotokirvinen viihtyi nyt itärannalla ja luhtakana huuteli useita kertoja itäniityn rantaruovikossa.

isokoskelo_05_Korppoo_02_19

TÄNÄÄN OLI AIKA REIPAS ETELÄLOUNAINEN TUULI

TÄNÄÄN OLI AIKA REIPAS ETELÄLOUNAINEN TUULI

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.