Petolintumuuttoa Utössäkin!

Lauantaina 1.10.2011 tuuli kääntyi pohjoisluoteeseen ja taivas oli kirkas – lintuja lähti reippaasti muutolle! Staijattiin lähes koko päivä ja mukavia muuttohavaintoja kertyi koko porukalle. Muuttavana nähtiin mm. 20 kuikkaa, 40 Gaviaa, härkälintu, 9 laulujoutsenta, 7 metsähanhea (+193 määrittämätöntä hanhea), 1410 allia, 480 varista, 305 kulorastasta, 43 uuttukyyhkyä, 6 kangaskiurua ja kaikkiaan 1015 kurkea 15 parvessa. Petolinnut yllättivät sillä Utö ei ole millään petojen valtaväylällä: 147 varpushaukkaa, 38 hiirihaukkaa, 4 piekanaa, 11 Buteo sp, 21 sinisuohaukkaa, ruskosuohaukka, 1kv sirosuohaukka, 6 määrittämätöntä suohaukkaa, 7 ampuhaukkaa, 10 merikotkaa ja 10 isoa petolintua – yhteensä 256 petolintua.

HIIRIHAUKKOJA MUUTTI SUURIMMASSA PARVESSA JOPA 9 YKSILÖÄ

Paikallisina havaittiin mm. silkkiuikku, 5 lapasotkaa, uivelo, 2 isolepinkäistä, 5 tilheä (syksyn ekat), jänkäkurppa, taivaanvuohi, 4 kapustarintaa, pajulintu, 4 tiltalttia, 2 mustapääkerttua, 3 kuusitiaista, sinirinta, 3 pikkusieppoa (joista 1 ad k), 5 tikliä, 24 pikkuvarpusta ja töyhtökiuru. Illalla Järvisen Mikko ja Laaksosen Juha kuulivat vielä klo 20 kylän yli lounaaseen lentäneen kaulushaikaran ja huuhkajakin huuteli ajoittain Kobbanin sunnassa. Hyvä lintupäivä! Aamulla mantereelle lähtivät Pärssisen Mikko ja Saarnion Japi. Illalla käytiin Outin kanssa majakalla harjoittelemassa pimeäkuvausta uuden jalustan ja lankalaukaisijan avulla…

VARPUSHAUKKOJA RIITTÄÄ...

Sunnuntaina 2.10.2011 oli lähdettävä hetkeksi käymään mantereella. Aamu oli kauniin aurinkoinen, tuuli nyt etelästä 5 m/s. Ennen laivan lähtöä nähtiin mm. 127 muuttavaa pikkulokkia, 1050 allia, 2 jouhisorsaa, kapustarinta, 3 teertä, 2 tikliä, sinirinta ja hotellin portin luota Laaksosen Juha löysi taas taigauunilinnun, josta saatiin muutama kuvakin. Ino ilahdutti monia saaressa vierailleita orneja pysyttelemällä paikalla toista tuntia. Matkalla mantereelle ei havaittu ihmeitä ja Turkuun saavuimme klo 17.15 aikoihin, tihkusateen vihmoessa.

ISOLEPINKÄISET OVAT SAAPUNEET ETELÄÄN

Saareen jäi vielä lintuharrastajia yli 10 – Kuusiston Kimmo, Laaksosen Juha, Järvisen Mikko, Jauhiaisen Jussi, Metsärannan Rami, Petri Ahti, Ilkka Laitinen, Erkki Lehtovirran porukka sekä uutena meni iltalaivalla ainakin Tittosen Jouni.

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.