Takatalvifiilistä

Maanantaina 4.3.2019 jatkui itäkoillinen tuuli, nyt 5-9 m/s. Taivas oli pilvessä ja illalla taas lumisadettakin. Lämpötila oli 1-2 astetta pakkasella. Staijia taas runsaat 2 tuntia ja likimain koko saari kierrettiin. Merellä edelleen suhteellisen hiljaista – nähtiin mm. 3 laulujoutsenta, kevään eka kanadanhanhi, 33 haahkaa, 30 allia, uivelo, 5 tukkakoskeloa ja 4 riskilää. Bådanilla oli tänään n. 90 merisirriä. Pääsaaressa havaittiin ampuhaukka, 4 kiurua, luotokirvinen, 2 tilheä, peukaloinen, punarinta, 10 räkättiä ja Haataja näki lyhyesti Ormskärilllä n. 100 pulmusen parven. Järvisen Mikko lähti Jurmoon, ja Helstolan Jari saapui Jurmosta Utöhön.

KALALOKKEJA NÄKYY PÄIVITTÄIN MUUTAMIA KYMMENIÄ

KALALOKKEJA NÄKYY PÄIVITTÄIN MUUTAMIA KYMMENIÄ

Tiistaina 5.3.2019 vallitsi jälleen kova ja kylmä pohjoistuuli – koko päivän 10-16 m/s. Pakkasta oli 3 astetta, pilvisen aamun jälkeen auringonpaistetta. Merellä oli ikävää väreilyä, mutta runsaat pari tuntia silti staijattiin hiljaiselle merelle. Saari kierrettiin Kesnäsiä lukuun ottamatta, kylmää oli. Mainittavia havaintoja olivat mm. 5 laulujoutsenta, 13 haahkaa, tukkakoskelo, uivelo, 7 allia, 2 riskilää ja 25 merisirriä. Saaressa oli myös 5 kiurua, 6 kottaraista, 9 räkättiä ja punarinta.

MUUTAMA KOTTARAINEN ON SAAPUNUT KEVÄTMUUTOLTA

MUUTAMA KOTTARAINEN ON SAAPUNUT KEVÄTMUUTOLTA

Keskiviikkona 6.3.2019 oli aluksi heikkoa etelätuulta, mutta tuuli voimistui iltapäiväksi jo 10 m/s. Aluksi aurinkoista, mutta lounaasta saapui sadealue ja iltapäivästä alkaen lumisadetta. Yö oli talven kylmin – 8 astetta pakkasta, päivällä 1-2 pakkasta. Staijia 3-4 tuntia ja itäosat sekä kyläalue kierrettiin. Mereltä mainittavia olivat 6 laulujoutsenta, 45 haahkaa, 4 pilkkasiipeä, 11 allia, 5 lapasotkaa, uivelo, 21 riskilää, 7 tukkakoskeloa, naurulokki (tp) ja Hamnskär-Bådan alueella n. 80 merisirriä. Saaressa ei linturintamalla uutta, mainittavia olivat ampuhaukka, 2 kiurua, 10 räkättiä ja 5 kottaraista. Haataja ja Helstola lähtivät iltapäivällä mantereelle.

TALVEHTINEITA MERIMETSOJA ON EDELLEEN KYMMENIÄ

TALVEHTINEITA MERIMETSOJA ON EDELLEEN KYMMENIÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.