Rauhallista saariston kesää

Maanantaina 17.6.2019 oli aika palata takaisin Utöhön. Ajelin aamuvarhaisella Nauvoon kaffelle kunnes siirryin m/s Eivorille, johon tupsahti iso joukko kesäturisteja. Kyllä huomaa, että lomakausi on alkanut. Sää oli pilvetön, lounaistuulta 5-8 m/s ja lämpö kipusi enimmillään 18 asteeseen. Matkalla ei merikotkia kummempaa ja Utöhön saavuttiin klo 12.45. Lämpimän iltapäivän pieni kierros itärannalle tuotti 3 suokukkoa, mustaviklon ja töyhtöhyypän, kylällä lauleli vielä kultarinta, mustapääkerttu, 2 satakieltä, 2 punavarpusta ja rytikerttunen.

HEMPPOJA UTÖSSÄ ON PESINYT KAKSI PARIA

HEMPPOJA UTÖSSÄ ON PESINYT KAKSI PARIA

Tiistaina 18.6.2019 auringonpaiste jatkui, lounaistuuli puhalsi 7-10 m/s ja lämpöä oli 17 astetta. Staijia aamulla runsas tunti majakalla plus itäosan kierros tuli tehtyä. Jarmon kanssa tehtiin aamupäivällä talon itäseinän pientä korjausta ja maalausta. Lintuja näkyi mm. kuikka, 11 ruokkia, sepelkyyhky, mustaviklo ja 2 suokukkoa. Aika rauhallista vielä, ei juhannuksesta tietoakaan – vierasveneitäkin satamassa vasta kaksi.

PENSASTASKUJEN MUUTTO JATKUI PITKÄLLE KESÄKUULLE

PENSASTASKUJEN MUUTTO JATKUI PITKÄLLE KESÄKUULLE

Keskiviikkona 19.6.2019 oli pääosin aurinkoista, etelätuulta 5-7 m/s ja lämpöä 19 astetta. Staijia taas tunti aamulla sekä itäosan kierros, iltapäivä kului (vihdoin) molempien veneiden laskuhommissa. Outikin saapui iltapäivällä saareen. Lintuja näkyi mm. harmaasorsa, 13 mustalintua, 3 ruokkia, suokukko, syksyn eka valkoviklo ja saaressa paikallisina mm. naaras pikkukäpylintu, luotokirvinen ja sepelkyyhky. Luhtakerttunen lauloi vielä itärannan ruovikossa.

TYLLEILLÄ ON JO REILUN KOKOISET POIKASET

TYLLEILLÄ ON JO REILUN KOKOISET POIKASET

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.