Juhannusaika Utössä

Torstaina 20.6.2019 oli pääosin aurinkoista, mutta pari vesitippaakin saatiin. Tuuli oli kaakosta 4-7 m/s ja lämpö käväisi 19 asteessa. Staijia jälleen tunti aamulla, lisäksi kierrettiin itäosa, mutta päivä kului pääosin koti- ja venehommissa. Lintuja nähtiin mm. 8 ruokkia, 4 tavia, suokukko, pikkukäpylintu ja hotellialueelta löytynyt koiras mustaleppälintu – harvinainen vieras näin keskikesällä. Nyt alkaa satama olla aika täynnä huviveneitä, katsomista riittää…

HYVIN TUMMA, MUTTA RUSKEHTAVASIIPINEN MUSTALEPPÄLINTU VIIHTYI HOTELLIALUEELLA

HYVIN TUMMA, MUTTA RUSKEHTAVASIIPINEN MUSTALEPPÄLINTU VIIHTYI HOTELLIALUEELLA

Perjantaina, juhannusaattona, 21.6.2019 puhalsi lounaistuuli 7-8 m/s, pääosin aurinkoista ja lämpöä 19 astetta. Komea juhannussää. Puuhattiin kotosalla ja katseltiin saaren vilkasta elämää, itärannallakin piipahdettiin. Mainittavia lintuja vain 8 suokukkoa ja itärannan ruovikossa laulanut luhtakerttunen. Illalla oltiin tavan mukaan juhannussalon nostossa ja sen jälkeen juhannustansseissa Hembygdsgårdenilla, saaren oman bändin Bredbandetin tahdittamana. Vauhtia riitti!

HUVIVENEITÄ UTÖN SATAMASSA, ETUALALLA OMATKIN PAATIT

HUVIVENEITÄ UTÖN SATAMASSA, ETUALALLA OMATKIN PAATIT

Lauantaina, juhannuspäivänä, 22.6.2019 saatiin aamulla hetken sadetta, mutta päivä oli muuten aurinkoinen ja tuulinen (lounas 10-14 m/s), lämpöä oli 17 astetta. Staijia aamulla tunti majakalla ja itärannalla käytiin päivällä. Nähtiin mm. 13 ruokkia ja klo 07.15 luoteeseen yksin lentänyt etelänkiisla, eteläniemen edestä. Itärannalla oli muuttokahlaajia liro, valkoviklo, mustaviklo ja 4 suokukkoa, kyhmyjoutsenella 5 pientä poikasta ja saunalla edelleen rytikerttunen.

KULTARINTA HYÖDYNSI HÄMÄHÄKINVERKKOJA POIMIMALLA NIISTÄ HYÖNTEISIÄ

KULTARINTA HYÖDYNSI HÄMÄHÄKINVERKKOJA POIMIMALLA NIISTÄ HYÖNTEISIÄ

Sunnuntaina 23.6.2019 jatkui aurinkoinen sää, lämpöä 19 astetta ja heikkoa (2-5 m/s) lounaistuulta. Tunnin staiji aamulla luotsiasemalla ja Enskärin kierros, muuten vieraiden kera seurustelua yms. Nähtiin mm. silkkiuikku, harmaasorsa, 2 ruokkia ja 12 mustalintua. Isohko määrä juhannusvieraita lähti tänään saaresta mantereelle, mutta satamassa kansainvälinen meininki jatkuu – nytkin on paikalla huvivene sekä USA:sta että Italiasta…

SUOKUKKOJEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

SUOKUKKOJEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

TAVEJA NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN, PESINNÄSTÄ EI IHAN VARMUUTTA

TAVEJA NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN, PESINNÄSTÄ EI IHAN VARMUUTTA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.