Pikku retki mantereella

Keskiviikkona 12.10.2011 tein pari pientä pyrähdystä Turun reunamille, nyt jo korjatun lintukamerani kera. Käväisin Kaarinan Littoistenjärvellä mutta paikalla viihtynyttä lyhytnokkahanhea ei nyt näkynyt – kanadanhanhia oli yli 100, yksi merihanhi ja 3 merihanhen ja kanadanhanhen risteymää näkyi paikalla, tosin vähän liian etäällä kuvaamista ajatellen. Hiekkarannan tuntumassa kalastaneet silkkiuikut sen sijaan tarjosivat mukavan kuvauskohteen.

SILKKIUIKKU ON HIENO LINTU

Iltapäivällä kävin vielä Turun Ruissalossa, Kasvitieteellisen puutarhan alueella, hakemassa paikalla näkynyttä kirjosiipikäpylintua. Muitakin hakijoita oli mutta nyt kirjoloxia pysyi poissa näkyvistä. Ruissalosta löytyi kuitenkin kamerani eteen päiväunia torkkuva lehtopöllö upeassa ikiaikaisessa tammessa, saaressa lienee Suomen tiheimpiä lehtopöllöpopulaatioita vaikka ei niitä silti helppo ole löytää.

LEHTOPÖLLÖ JA VANHA TAMMI - KLASSINEN YHDISTELMÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.