Heinäkuista menoa

Maanantaina 8.7.2019 jatkui matalapainekeli – sadekuuroja pitkin päivää, melko heikkoa koillis-luodetuulta ja lämpöä oli enimmillään 16 astetta. Aamulla kuitenkin 1,5 tunnin staiji luotsiasemalla ja iltapäivällä käynti itäosissa, myös Enskärillä. Mainittavimmat linnut olivat 10 ruokkia, 2 haapanaa, sepelhanhi edelleen Hamnskärillä ja kahlaajia 16 suosirriä, 2 pikkukuovia, liro, 3 valkovikloa, 3 töyhtöhyyppää ja 2 suokukkoa. Merivesi on entistä korkeammalla ja lietteet täysin kateissa. Yllättäen Kesnäsin rannoilta löytyi haahkanaaraiden parvesta 2+9 haahkanpoikasta – jo sen verran isoja, että saattavat jopa selviytyä. Ainoat tänä vuonna Utössä! Outi saapui päivällä saareen.

PIKKULEPINKÄISIÄ ON SAARESSA PESINYT VARMUUDELLA VAIN YKSI PARI.

PIKKULEPINKÄISIÄ ON SAARESSA PESINYT KAKSI PARIA

Tiistai 9.7.2019 oli pilvinen, hetkittäin jopa tihkusateinen, päivä. Ilma oli kolea, 14 astetta, ja pohjoistuuli puhalsi 4-8 m/s. Staijia taas pari tuntia aamulla, lisäksi itäosan ja Kesnäsin kierros. Kotona jatkui ulkokalustehomma. Lintuja näkyi mm. harmaahaikara, 5 ruokkia, 5 mustalintua, luotokirvinen, 3 töyhtöhyyppää, 3 pikkukuovia, valkoviklo, 4 liroa, 3 suokukkoa, 17 suosirriä ja ad-kuovisirri. Marko Virkki lähti iltapäivällä mantereelle.

LUOTOKIRVINEN NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN ITÄRANNAN RAKKOLEVILLÄ

LUOTOKIRVINEN NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN ITÄRANNAN RAKKOLEVILLÄ

Keskiviikkona 10.7.2019 oli vaihteeksi aurinkoista ja lämmintäkin (19 astetta), luoteistuulta 6-9 m/s. Staijia taas tunti aamulla, lisäksi kierrettiin Enskär ja kyläalue. Itärannalle ei nyt ehditty. Tänään saatiin ulkokalustehomma valmiiksi, hyvä niin. Saaressa on nyt paljon turisteja ja vierasveneitäkin muutama kymmenen, kaupassa oli illalla jopa ruuhkaa. Lintuja näkyi mm. 2 ruokkia, mustalintu, sepelhanhi edelleen Hamnskärillä, pikkukuovi ja 4 töyhtöhyyppää. Rytikerttunen ja kultarinta ovat edelleen äänessä saunallamme.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.