Keskikesän puuhastelua

Torstaina 11.7.2019 oli puolipilvistä, itätuulta 5-8 m/s ja lämpöä 18 astetta. Staijasin taas tunnin aamulla luotsiasemalla, myöhemmin kierrettiin saaren itäosat ja Kesnäs. Mainittavimmat havainnot olivat 3 mustalintua, pikkukuovi, 6 valkovikloa, 14 liroa, 5 suokukkoa, töyhtöhyyppä, suosirri ja jälleen ad-kuovisirri itärannalla. Satama on taas piukassa vierasveneitä.

LAPASORSIA PESII UTÖSSÄ 2-3 PARIA

LAPASORSIA PESII UTÖSSÄ 2-3 PARIA

Perjantaina 12.7.2019 oli lintujen suhteen ns. välipäivä. Aamulla tunnin staiji merelle, mutta muu aika kului kotona kesäsiivouksen parissa. Illalla sentään pieni satamakävely. Kolea luoteistuuli puhalsi 7-10 m/s, aurinko kylläkin paistoi koko päivän. Lintuja nähtiin mm. 2 kuikkaa, mustalintu, pikkukuovi, 3 valkovikloa, suosirri ja rytikerttunen.

PUNAJALKAVIKLOT HÄTÄILEVÄT NYT POIKASTENSA PUOLESTA

PUNAJALKAVIKLOT HÄTÄILEVÄT NYT POIKASTENSA PUOLESTA

Lauantaina 13.7.2019 jatkui viileä pohjoisvirtaus, nyt pohjoisluoteesta 7-11 m/s. Aurinkoista ja lämpöä oli enimmillään 18 astetta. Aamulla runsaan tunnin staiji luotsiasemalla, itärannan kierros ja saatiin tänään valmiiksi ”suursiivous” kotona. Pakollisia kesähommia. Lintuja ehdittiin nähdä mm. harmaahaikara, 15 ruokkia, vaalea merikihu (paikalliset kaikki tummia), 3 sepelkyyhkyä ja 5 pikkukäpylintua. Kahlaajia nähtiin tänään mm. 4 pikkukuovia, 4 valkovikloa, 2 töyhtöhyyppää, 2 liroa, suokukko, 2 suosirriä ja itärannalla peräti 4 vp kuovisirriä. Utön kesäjuhlien myötä väkeä ja veneitä on nyt saaressa melko paljon, Varesvuon Markus ja Minnakin saapuivat tänään.

kuovisirri_05_Korppoo_07_19

KUOVISIRRIT JOUTUVAT KORKEAN VEDEN TAKIA HAKEUTUMAAN KIVILLE JA KALLIOILLE

KUOVISIRRIT JOUTUVAT KORKEAN VEDEN TAKIA HAKEUTUMAAN KIVILLE JA KALLIOILLE

Sunnuntaina 14.7.2019 oli kaunis kesäpäivä – virtaus tosin edelleen pohjoisesta 2-5 m/s. Aurinkoa ja lämpöä 19 astetta. Staijia runsas tunti luotsiasemalla ja itäosan kierros tehtiin. Lintuja näkyi mm. 4 harmaahaikaraa, 9 ruokkia, 12 mustalintua, kultarinta ja rytikerttunen. Korkeasta vedestä huolimatta jokunen muuttokahlaajakin näkyi, mm. 2 valkovikloa, 2 liroa, 3 pikkukuovia, 2 töyhtöhyyppää, suokukko, 3 suosirriä, 3 vp-kuovisirriä ja hetken majakan edustalla viivähtänyt vesipääsky. Mantereelle lähti tänään paljon väkeä ja Wimbledonin hurja miesten tennisfinaali vei meidän illasta leijonanosan.

SATAMASSA RIITTÄÄ VIERASVENEITÄ

SATAMASSA RIITTÄÄ VIERASVENEITÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.