Vaihteeksi sadettakin

Maanantaina 15.7.2019 oli peilityven aamu, myöhemmin heikkoa länsituulta ja illalla reipasta vesisadetta. Päivällä lämpötila käväisi 19 asteessa. Runsas tunti aamulla luotsiasemalla ja itäosassa käynti tuottivat mm. 17 ruokkia, 118 riskilää (tyvenellä merellä Hamnskärin pesäkivikon edustalla), 2 pikkukuovia, 4 valkovikloa, 3 liroa, töyhtöhyyppä, 2 suokukkoa, 4 suosirriä ja lapinsirri. Kylällä lenteli 9 pikkukäpylintua. Outi lähti päivällä käymään mantereella.

KARIKUKKOJA PESII KAKSI PARIA

KARIKUKKOJA PESII KAKSI PARIA

Tiistaina 16.7.2019 oli vaihteeksi sadepäivä. Ei koko päivää vaan aamulla runsaan tunnin staiji luotsiasemalla ja päivällä vähän kostea kierros itäosassa, mutta illalla paistoi jo aurinko. Lämpöä oli 16 astetta ja tuuli heikkoa.  Havaintoja mm. 2 ruokkia, syksyn eka tuulihaukka, kultarinta ja luhtakerttunen sekä muuttokahlaajia pikkukuovi, 8 suosirriä, lapinsirri, valkoviklo, 2 liroa, 5 suokukkoa ja töyhtöhyyppä. Merivesi on edelleen todella korkealla.

LIRO ON AJANKOHDAN YLEISIMPIÄ KAHLAAJIA

LIRO ON AJANKOHDAN YLEISIMPIÄ KAHLAAJIA

Keskiviikkona 17.7.2019 oli aurinkoista, lämmintä (20 astetta) ja heikkoa (4-6 m/s) pohjoistuulta. Tutut kuviot taas – runsas tunti aamulla luotsiasemalla ja myöhemmin itäosassa käynti, lisäksi käynti Enskärillä ja iltapäivää vietettiin Varesvuon Markuksen ja Minnan kanssa. Lintuja näkyi vaatimattomasti – ruokki 15, pikkukuovi 10, metsäviklo, 4 valkovikloa, 5 liroa, 8 suokukkoa, 4 suosirriä ja kultarinta. Outi saapui päivällä takaisin saareen. Tänään nähtiin ekat ensimmäisen kesäsukupolven ohdakeperhoset ja illalla vuoden ensimmäinen etelänpäiväkiitäjä.

PIKKULEPINKÄINEN ON NÄKYVÄ LAJI

PIKKULEPINKÄINEN ON NÄKYVÄ LAJI, TÄMÄ HEIKOSSA VESISATEESSA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.