Pohjoisvirtauksen kourissa

Torstaina 3.10.2019 oli lähistöllä pyörivän matalapaineen takia surkea sää. Koko päivä reipasta vesisadetta kovan koillistuulen (12-18 m/s) maustamana, lämpöäkin oli enää 5 astetta. Yritettiin vähän staijata ja kompata, mutta kyllä pääosa päivästä kului sisätiloissa. Eilinen muutto jatkui sateessakin, nähtiin mm. 2180 valkoposkihanhea. 500 A/B, 314 kurkea, 6 harmaahaikaraa ja petoja sinisuohaukka, 2 tuulihaukkaa, 5 varpushaukkaa ja nuori muuttohaukka. Saaressa havaittiin mm. jänkäkurppa, 4 taivaanvuohta, 9 kangaskiurua, 2 lapinsirkkua, 3 haarapääskyä ja metsäkirvinen. Illalla sateiseen saareen saapui lisää lintuväkeä ja kuvaajia, ainakin Antero Topp kavereidensa Atte Nissisen ja Alf Robertsin kanssa, Olli Tossavainen sekä Heikki Korpelainen ja Ilpo Aalto.

SEPELKYYHKYJÄ ON TOISTAISEKSI NÄKYNYT YLLÄTTÄVÄN VÄHÄN

SEPELKYYHKYJÄ ON TOISTAISEKSI NÄKYNYT YLLÄTTÄVÄN VÄHÄN. TÄSSÄ NUORI LINTU.

Perjantaina 4.10.2019 jatkui puuskainen koillisvirtaus, nyt tuulta oli 7-11 m/s. Puolipilvistä, muutama räntähiutale ja lämpöä oli vain 5 astetta. Merellä roimaa väreilyä. Staijia noin 4 tuntia ja koko saaren komppaus. Lintuja oli tullut saareen kohtalaisen paljon lisää, erityisesti laulurastaita, punarintoja ja talitiaisia. Merellä/muuttavana nähtiin mm. laulujoutsen, 17 metsähanhea, 235 valkoposkihanhea, 915 A/B, ainakin 1000 allia, 13 mustalintua, 15 pilkkasiipeä, 2 Gaviaa, 3 harmaahaikaraa, 185 kurkea ja petolintuja mm. 12 muuttavaa merikotkaa, 2 sinisuohaukkaa, 2 kanahaukkaa, 35 varpushaukkaa, 6 hiirihaukkaa, 8 piekanaa, 2 tuulihaukkaa ja 3 ampuhaukkaa.

JOITAKIN PIEKANOITA ON MATKANNUT ETELÄÄN

JOITAKIN PIEKANOITA ON MATKANNUT ETELÄÄN

Saarikierros tuotti mm. harmaasorsan, 2 kapustarintaa, 2 jänkäkurppaa, 4 lehtokurppaa, suopöllön, 14 tilheä, 2 isolepinkäistä ja pikkulintuja mm. 28 kangaskiurua, metsäkirvisen, 20 peukaloista, ainakin 100 rautiaista, 3 leppälintua, kivitaskun, hernekertun, 4 mustapääkerttua, 15 tiltalttia, kuusitiaisen, 3 pikkuvarpusta, 10 pikkukäpylintua ja 38 punatulkkua. Rarit vaan antavat edelleen odottaa…Mantereelle lähti aamulla Saarnion Japi, ja illalla saareen saapui paljon lisää lintuväkeä, mm. TLY:n retkiporukka n. 10 henkeä Jorma Hellstenin johdolla plus Kim Söderling, Timo Lintula, Marko Heiskanen, Sam Salin, Rauno Laine, Jouni Nummenpää, Istvan Kecskeméti, Jaakko Hynninen, Christer Casagrande jne.

PIKKUVARPUSIA ON TUPSAHTANUT SAAREEN

PIKKUVARPUSIA ON TUPSAHTANUT SAAREEN

Lauantaina 5.10.2019 pohjoisvirtaus jatkui, mutta heikentyneenä – nyt tuuli oli 5-8 m/s. Lämpöä oli 6 astetta ja pääosin aurinkoista. Merellä oli voimakasta väreilyä. Staijia runsaat 4 tuntia ja koko saari kompattiin, mutta linnut olivat eilisestä selvästi vähentyneet. Merellä/muutolla nähtiin mm. 5 kuikkaa, kaakkuri, 3 Gaviaa, 210 valkoposkihanhea, 3 metsähanhea, 19 pilkkasiipeä, 30 naakkaa, 679 sepelkyyhkyä ja petolintuja mm. 16 varpushaukkaa, sinisuohaukka, ampuhaukka, hiirihaukka ja 3 piekanaa. Saaressa havaittiin mm. huuhkaja (Kobbanilla), harmaasorsa, 3 lapasorsaa, tundrakurmitsa, tylli, punakuiri, jänkäkurppa, lehtokurppa, 3 taivaanvuohta, 5 kapustarintaa, isolepinkäinen, 7 kangaskiurua, 30 pikkuvarpusta, 3 leppälintua, 2 kivitaskua ja kuusitiainen. Edelleen aika yllätyksetöntä menoa. Mantereelle lähtivät aamulla ainakin Gamlingarna, Heidi Tammero ja Järvisen Mikko. Saareen saapuivat syksyiselle lintureissulleen Hilkka Rämänen ja Hannu Tammelin.

isolepinkainen_03_Korppoo_10_19

ISOLEPINKÄINEN ON PYYDYSTÄNYT NIITTYKIRVISEN ATERIAKSEEN

ISOLEPINKÄINEN ON PYYDYSTÄNYT NIITTYKIRVISEN ATERIAKSEEN

Sunnuntaina 6.10.2019 oli edelleen pohjoistuulta, nyt vain 4-7 m/s. Taivas oli puolipilvinen, iltapäivällä vähän sadetta, ja lämpö käväisi 8 asteessa. Staijattiin 4-5 tuntia ja saari kierrettiin kokonaan. Muutto oli aika niukkaa, nähtiin mm. 3 kuikkaa, 6 Gaviaa, 9 pilkkasiipeä, 11 varpushaukkaa, sinisuohaukka, piekana, ampuhaukka ja ad muuttohaukka (söi saalista Pattskärin luodoilla). Saaresta löytyi mm. harmaasorsa, 9 kapustarintaa, tylli, 3 taivaanvuohta, 3 pyrstötiaista, 5 pikkukäpylintua, nuori kirjosiipikäpylintu (hetken majakalla ja luotsiasemalla), isolepinkäinen, 32 tilheä, 2 mustapääkerttua, 2 leppälintua, 11 tiltalttia, 15 peukaloista, 30 pikkuvarpusta, metsäkirvinen, 3 kangaskiurua, luotokirvinen, kivitasku, lapinsirkku ja lyhyen aikaa äännellyt ja nähty taigauunilintu aamupäivällä koulun saunalla ja Patteriniemellä – vasta 3. tänä syksynä. Mantereelle lähti päivällä paljon väkeä, mm. TLY:n retkiporukka sekä Laine, Nummenpää, Korpelainen, Aalto, Topp, Nissinen, Roberts, Ahti, Laitinen, Metsäranta ja Jokinen.

VIHERVARPUSIA ON RUNSAASTI LIIKKEELLÄ

VIHERVARPUSIA ON RUNSAASTI LIIKKEELLÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.