Jouluksi mantereelle

Torstaina 19.12.2019 oli aamupäivä aurinkoista, puolilta päivin pilvistyi. Tuuli oli lännestä 10 m/s, mutta heikkeni pitkin päivää ja lämpötila oli 4 astetta. Staijia runsas tunti luotsiasemalla ja kiersin lähes koko saaren, Enskär jäi taas väliin. Linnut eivät tähän vuodenaikaan juurikaan vaihdu, mutta jotain silti näkyy. Tänään mm. 2 allia, itärannalla tavi ja iltapäivällä Hamnskärin luodoilla ruokaili 23 merisirriä. Saaressa oli 2 närheä, 65 räkättirastasta, punakylkirastas, laulurastas edelleen itärannalla ja n. 40 tilheä. Pikkulintuja näkyi mm. 4 peukaloista, 4 punarintaa, rautiainen, kiuru ja meidän saunalla oli yhtä aikaa 2 naaras mustapääkerttua.

TAVI KÄVÄISI ITÄRANNALLA

TAVI KÄVÄISI ITÄRANNALLA

USEITA PEUKALOISIA ON EDELLEEN SAARESSA - JOKATALVINEN ILMIÖ

USEITA PEUKALOISIA ON EDELLEEN SAARESSA – JOKATALVINEN ILMIÖ

Perjantaina 20.12.2019 oli jälleen pilvistä ja pimeää. Lämpöä oli 6 astetta ja tuuli kävi etelästä 10 m/s. Kiertelin saaressa, ihan eteläkärki jäi käymättä, mutta muuten melko kattavasti. Linnut olivat vähän enemmän piilossa tänään, mutta näin mm. naurulokin, 2 närheä, 40 räkättirastasta, punakylkirastaan ja 14 tilheä. Pikkulinnuista mainittavia olivat mm. 3 punarintaa, 2 peukaloista, rautiainen, 2 pikkuvarpusta ja 2 naaras mustapääkerttua. Ei uutta, mutta hyvää ulkoilua ja muutama lintukuvakin. Saaressa on nyt hyvin hiljaista, hotelli kiinni, jouluvieraat saapumatta ja koulun joululomalaisia paljon mantereella.

PIENIÄ TILHIPARVIA VIIVYTTELEE VIELÄ SAARESSA

PIENIÄ TILHIPARVIA VIIVYTTELEE VIELÄ SAARESSA

Lauantaina 21.12.2019 oli ehkä vuoden pimein päivä. Matalalla roikkuvaa paksua pilveä, kosteaa ilmaa kaakosta (9 m/s) ja lämpöä 5 astetta. Näkyvyys oli huono ja automaattivalot paloivat kylällä likimain koko päivän. Merelle ei kannattanut tuijottaa, kiertelin kyläalueella ja itärannalla ja vietin vähän enemmän aikaa kotinurkilla. Lintuja näin mm. 2 laulujoutsenta, 5 räkättiä, 2 peukaloista, 2 punarintaa, rautiaisen, mustapääkertun, 5 pikkuvarpusta ja itärannalla kiurun. Närhetkin olivat piilossa jossain.

ITÄRANNALLA OLESKELEE YKSINÄINEN KIURU

ITÄRANNALLA OLESKELEE YKSINÄINEN KIURU

Sunnuntaina 22.12.2019 oli aika lähteä joulunviettoon mantereelle. Olemme kaikki joulut viettäneet osaksi Outin kotitalossa Nummella ja osaksi oman suvun parissa Turussa. Sää oli taas pilvinen, mutta vaikka on vuoden lyhin päivä, niin paljon valoisampaa oli kuin eilen. Ennen laivan lähtöä pyörin vain kotosalla, ei uusia havaintoja. Laivalta näkyi Knivskärin rannassa 2+2 merisirriä ja yksinäinen alli.

NÄRHIÄ EI OLE NÄKYNYT PARIIN PÄIVÄÄN - EIVÄT NE KAI OLE LÄHTENEET?

NÄRHIÄ EI OLE NÄKYNYT PARIIN PÄIVÄÄN – EIVÄT NE KAI OLE LÄHTENEET?

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.