Loppuvuosi Utössä

Joulunaika kului perinteiseen tapaan mantereella. Aattoaamuna käytiin velipojan kanssa Rymättylässä isoäidin haudalla, myöhemmin oltiin äidin luona syömässä ja illaksi ajelin Nummen Nupuselle, Outin kotitalolle. Joulunpyhät vietettiin Nummella ja ruokailujen lomassa vähän ulkoiltiinkin. Lintuja nähtiin niukasti, mainittavimmat ehkä n. 45 laulujoutsenta Hyvelänjärvellä. Tapaninpäivän iltana matkattiin takaisin Turkuun, lapset ja lapsenlapset kävivät meillä kyläilemässä perjantaina ja lauantaina 28.12.2019, Outin syntymäpäivänä, lähdettiin aamulla kohti Utötä. Nauvossa juotiin perinteiset kahvit ja m/s Eivorille kertyi jonkin verran väkeä, Utöhön tuttuja mm. Heidi ja Tommi Tammero. Matkalla ei nähty merikotkaa kummempaa, mutta pimeäkin tuli jo ennen Jurmoa. Merellä oli tyventä, ja Utössä oli pakkasta 3 astetta, kun saavuttiin klo 17.10. Tavarat kotiin ja kaikki hyvin. Saaressa oli paikalla Rivaston Ari – lintumies, joka on siirtynyt Utöhön luotsikutterin kuljettajaksi ja työskentelee täällä toistaiseksi vuoroviikoin.

LAULUJOUTSENIA NUMMELLA

LAULUJOUTSENIA NUMMELLA

Sunnuntaina 29.12.2019 oli pilvistä ja tuulista – eilisen tyynen jälkeen tänään puhkui lounaistuuli 16 m/s, puuskat 20 m/s. Lämpötila kipusi 5 asteeseen. Staiji jäi niukaksi, mutta kierrettiin koko saari Enskäriä lukuun ottamatta. Mainittavia havaintoja olivat mm. alli, 2 närheä, 60 merimetsoa, 4 kottaraista ja pikkulinnuista (jotka olivat tuulen takia aika piilossa) mm. kiuru, punarinta, 2 pikkuvarpusta, 2 keltasirkkua ja aamupäivällä luotsitalojen luona hetken aikaa ruokaillut naaraspukuinen mustaleppälintu. Kameraa hakiessani lintu katosi jonnekin parempaan tuulensuojaan… Harvinainen talvilaji täälläkin.

ISOKOSKELOITA ON UTÖSSÄ EPÄTAVALLISEN NIUKASTI

ISOKOSKELOITA ON UTÖSSÄ EPÄTAVALLISEN NIUKASTI

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.