Tuulista Utössä

Viikolla oltiin Outin kanssa pari päivää Lauttasaaressa, Outi jäikin vielä sinne, ja lähdin perjantaina 10.1.2020 takaisin Utöhön. Larussa nähtiin useita tuttuja, lintuporukkaakin. Olihan paikalla mm. jääkuikka, joka kuitenkin oli Pihlajasaaren takana piilossa silloin kun käväisimme Vattuniemessä. Matkalla Utöhön pysähdyin Turkuun pariksi tunniksi ja Nauvossa join kahvit ennen m/s Eivorille siirtymistä. Väkeä oli yllättävän paljon, Jurmoon meni lintuihmisiä kahdeksan, ja Utöhön tuli lisäkseni Petri Ahti, Rami Metsäranta, Ilkka Laitinen ja Niko Tolvanen. Täysikuu valaisi laivamatkaa lähes tyynellä merellä.

UTÖSSÄ TALVEHTII PUOLISEN SATAA TELKKÄÄ MUTTA EI YHTÄÄN TUKKASOTKAA!

UTÖSSÄ TALVEHTII PUOLISEN SATAA TELKKÄÄ MUTTA EI YHTÄÄN TUKKASOTKAA!

Lauantaina 11.1.2020 oli aamu- ja aamupäivä puolipilvistä ja lounaistuuli maltillista (7-10 m/s), mutta iltapäivällä pilvistyi ja tuuli nousi rajusti, illalla puhalsi jo 19-24 m/s. Lämpötila kipusi 5 asteeseen ja illalla saatiin lännestä saapuvaa vesisadetta. Staijia aamulla pari tuntia majakan suojassa ja lähes koko saari kompattiin. Merellä nähtiin mm. 6 allia, riskilä, 2 pilkkasiipeä ja merisirrejä yhteensä 61, joista 37 itärannalla ja loput luodoilla. Muuta lajistoa oli monipuolisesti, mm. 3 närheä, 10 räkättirastasta, 4 tilheä, kottarainen ja pikkulintuja 8 peukaloista, 7 punarintaa, rautiainen, kiuru, niittykirvinen, 4 pikkuvarpusta, mustapääkerttu, 2 peippoa ja järripeippo. Itärannalla nähtiin yksinäinen vuorihemppo ja eteläniemen länsireunalla kähmyili aamulla edelleen pikkusirkku. Yöksi povattiin taas lounaismyrskyä.

RAUTIAINEN YRITTÄÄ LÄHES JOKA VUOSI TALVEHTIA UTÖSSÄ

RAUTIAINEN YRITTÄÄ LÄHES JOKA VUOSI TALVEHTIA UTÖSSÄ

Sunnuntaina 12.1.2020 tuuli lounaasta edelleen navakasti, 12-15 m/s koko päivän. Puolipilvinen päivä ja lämpöä oli 6 astetta. Staijia pari tuntia majakan suojassa ja saarikomppaus Kesnäsiä lukuun ottamatta. Mainittavia olivat mm. paikallinen naarashaahka, koiras tukkakoskelo, alli, 2 närheä, 3 räkättirastasta, punakylkirastas, kottarainen ja itärannalla ruokailleet 24 merisirriä. Pikkulintuja nähtiin mm. niittykirvinen, kiuru, 4 peukaloista, 2 punarintaa, mustapääkerttu ja itärannalla edelleen vuorihemppo. Ahti, Metsäranta ja Laitinen lähtivät päivällä mantereelle.

TILHET ALKAVAT JO HIIPUA SAARESTA

TILHET ALKAVAT JO HIIPUA SAARESTA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.