Myrskyt ja tyrskyt jatkuvat

Maanantaina 13.1.2020 jatkui reipas lounaistuuli, nyt 10-12 m/s. Puolipilvistä ja lämpöä oli 4 astetta. Staijia taas runsas tunti majakalla ja lähes koko saaren kierros, Enskär jäi väliin. Aika paljon keskityin tänään kuvaamaan merisirrejä, siksi oma komppaus oli vain ”puolitehoista”. Näkyi mm. riskilä, yhteensä 51 merisirriä (pääosa itärannalla), 2 närheä, 3 tilheä ja 7 räkättirastasta. Pikkulintupuoli oli jo tuttua lajistoa – kiuru, niittykirvinen, mustapääkerttu, 5 peukaloista, 4 punarintaa, 2 pikkuvarpusta, vuorihemppo ja aamupäivällä myös talvehtiva pikkusirkku näyttäytyi lyhyesti tutulla paikallaan. Tolvasen Niko lähti päivällä mantereelle ja saareen saapui lintuväkeä Rivaston Ari, Mika ja Kirsti Vainio sekä Timo Nisula.

MERISIRRITKÄÄN EIVÄT AINA EHDI AALTOJEN ALTA POIS

MERISIRRITKÄÄN EIVÄT AINA EHDI AALTOJEN ALTA POIS

Tiistaina 14.1.2020 lounaasta lähestyi matalapaine ja etelätuuli voimistui – aamulla oli 12 m/s, illalla jo 18-23 m/s. Päivä oli pilvinen, sadetta illalla, ja lämpöä oli 6 astetta. Staijia tunti aamulla majakalla ja kierrettiin likimain koko saari. Kova tuuli haittasi havainnointia, mutta nähtiin mm. 2 haahkaa, riskilä, 16 merisirriä itärannalla, 2 närheä, 5 tilheä, 8 räkättirastasta ja pikkulintuja mm. 5 peukaloista, punarinta, rautiainen, 3 pikkuvarpusta, niittykirvinen ja edelleen vuorihemppo itärannalla. Gamla Postenin männikössä tuulessa heiluvissa männyissä torkkui huuhkaja ja itärannan ruovikosta kuului pitkästä aikaa luhtakanan aktiivista huutoa.

HUUHKAJA TORKKUI GAMLA POSTENILLA, PIILOSSA TIETYSTI

HUUHKAJA TORKKUI GAMLA POSTENILLA, PIILOSSA TIETYSTI

Keskiviikkona 15.1.2020 oli jälleen lähes myrskyisä keli, lounaistuulta 17-24 m/s ja vasta illalla vähän hellitti. Pilvistä, ei sadetta, ja lämpöä oli lähes 8 astetta. Staijia taas tunti majakalla ja kierrettiin lähinnä itäosaa ja kyläaluetta. Mainittavimmat havainnot olivat 2 haahkaa, 2 mustalintua, 2 närheä, huuhkaja jälleen Gamla Postenilla ja itärannalla 12 merisirriä. Pikkulintuja nähtiin tuulen takia tavanomaista niukemmin: niittykirvinen, kiuru, peukaloinen, kottarainen, 3 pikkuvarpusta ja mustapääkerttu. Nisulan Timo lähti iltapäivällä mantereelle.

Merisirrikuvia (ja muitakin) löytyy isompina Uusimmat-kansiostani.

MERISIRREJÄ ON MUKAVA KUVATA

MERISIRREJÄ ON MUKAVA KUVATA

NÄRHET KÄYVÄT SILLOIN TÄLLÖIN MEIDÄN RUOKINNALLA

NÄRHET KÄYVÄT SILLOIN TÄLLÖIN MEIDÄN RUOKINNALLA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.