Kesykyyhky yllätti

Maanantaina 27.1.2020 oli pilvistä, vähän tihkusadettakin, lämpöä 5 astetta ja lounaistuulta 2-7 m/s. Staijia taas runsas tunti, mutta merellä ei ollut juuri mitään liikettä. Kiersin itä- ja eteläosat sekä kyläaluetta. Mainittavaa tänään olivat 2 närheä, 15 räkättirastasta, luhtakana ja 9 merisirriä – nyt kaikki sirrit olivat kadonneet itärannalta lähiluodoille. Muita havaintoja olivat mm. 2 punarintaa, 4 peukaloista, rautiainen, kiuru, 2 niittykirvistä, mustapääkerttu ja 6 pikkuvarpusta. Ansku ja Petri lähtivät päivällä mantereelle.

TILHET ALKAVAT JO KADOTA SAARESTA

TILHET ALKAVAT JO KADOTA SAARESTA

Tiistaina 28.1.2020 oli pilvistä ja ajoittain vähän sateistakin, lämpöä 4 astetta ja lounaistuuli oli maltillista, 4-7 m/s. Päivä oli aika lailla ”mediapäivä” – aamulla olin Radio Suomen suorassa lähetyksessä, myöhemmin yksi lisänauhoitus Yle Areenaan ja iltapäivällä ulkoministeriöön puhelinhaastattelu Visit Finland-projektiin. Näiden välillä ehdin toki kierrellä saaressakin, osa Kesnäsiä, itäosat ja osa kyläaluetta tuli katsastettua. Näkyi mm. silkkiuikku edelleen Pattskärin salmessa, 13 merisirriä itärannalla, 2 närheä, kiuru, punarinta, mustapääkerttu, 2 pikkuvarpusta ja Rivaston Ari näki Kesnäsissä luotokirvisen.

LÄHES JP SILKKIUIKKU ON PAIKALLA KOLMATTA PÄIVÄÄ

LÄHES JP SILKKIUIKKU ON PAIKALLA KOLMATTA PÄIVÄÄ

Päivän yllätys oli aamulla talomme läheltä hiekkatieltä löytynyt kesykyyhky, joka myöhemmin näkyi uudelleen Gamla Postenin alueella. Lienee kirjekyyhky, sillä molemmissa jaloissa oli värirenkaat, vihreä ja punainen. Joskus näitä nähdään täällä kesäisin, ei koskaan ennen näin talvikaudella.

VÄRIRENKAINEN KESYKYYHKY, KIRJEKYYHKY, ILMESTYI SAAREEN

VÄRIRENKAINEN KESYKYYHKY, KIRJEKYYHKY, ILMESTYI SAAREEN

Keskiviikkona 29.1.2020 oli paksua pilveä, hämärää, tihkusateista ja vähän sumuakin. Kaakkoistuuli puhalsi 10-13 m/s ja lämpöä oli 3 astetta. Staijia aamulla vajaa tunti, mutta merellä edelleen hiljaista. Kiersin Kesnäsiä, itäosaa ja kylää ja näin mm. 3 tavia, 27 merisirriä itärannalla, laulurastaan, kiurun, 2 niittykirvistä, 2 punarintaa, 3 peukaloista, rautiaisen, mustapääkertun ja 4 pikkuvarpusta. Outi saapui iltapäivällä ja samalla kyydillä luontokuvaajia ainakin mm. Ruola, Sundelin, Niskanen ja Linkolehto. Laivana onkin nyt m/s Kökar, koska Eivor on pari kuukautta pois liikenteestä koneiden vaihdon takia.

KOIRAS VIHERPEIPPO ON HIENON NÄKÖINEN LINTU

KOIRAS VIHERPEIPPO ON HIENON NÄKÖINEN LINTU

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.