Keskikesäistä menoa

Maanantaina 13.7.2020 oli aurinkoista ja lämmintä (18 astetta), ip:llä yksi sadekuuro sentään. Tuuli vaihteli lounaasta pohjoiseen, 4-6 m/s. Staijia aamulla vajaa 2 tuntia ja kiersin taas saaren itäosat. Nyt saaressa on tosi paljon turisteja ja vierasveneitä. Havaintoja tänään mm. 28 ruokkia, 15 mustalintua, 2 harmaasorsaa ja muuttokahlaajia 7 pikkukuovia, 6 valkovikloa, 3 liroa, 2 suokukkoa, 80 suosirriä ja 9 kuovisirriä. Keskikesän lomafiilistä täällä saaressa.

SATAMASSA ALKAA OLLA MELKO TÄYTTÄ

SATAMASSA ALKAA OLLA MELKO TÄYTTÄ

Tiistaina 14.7.2020 oli eilisen toisinto – aurinkoa ja 18 astetta, etelälounainen tuuli oli 4-7 m/s. Staijia runsas tunti luotsiasemalla aamulla ja taas saaren itäosien kierto – muualla turisteja vähän liikaa (linnuille…). Näkyi mm. 31 ruokkia, etelänkiisla ruokin kanssa luoteeseen klo 05.57, harmaahaikara ja muuttokahlaajia 3 pikkukuovia, 2 valkovikloa, 2 rantasipiä, 95 suosirriä ja 6 kuovisirriä. Saunallamme näkyi rytikerttunen. Merivesi on edelleen turhan korkealla kahlaajia ajatellen. Saareen saapuivat mm. Seppo Pöllänen, Minna Lindroth ja Markus Varesvuo, Juhani ja Kaija Lehto sekä pari muuta luontokuvaajaa & lintuharrastajaa.

SUOSIRRI LASKEUTUU

SUOSIRRI LASKEUTUU

Keskiviikkona 15.7.2020 jatkui auringonpaiste ja 18 asteen lämpö, etelätuuli oli heikkoa: 3-6 m/s. Staijia vajaa 2 tuntia aamulla luotsiasemalla ja saaren itäosat tuli kierrettyä kahdesti. Havaintoja melko niukasti, mm. 36 ruokkia, 4 mustalintua, 3 pikkukuovia, valkoviklo, mustaviklo, 3 liroa, 2 suokukkoa, 115 suosirriä ja 5 kuovisirriä. Kompostorin takana näkyi yksi ketunpoikasista, joku kuvakin tuli räpsäistyä lämpöväreilyssä. Tänään päättyi itärannan kulkurajoitus, mutta ei siellä varmaan vielä kannata pidempään viipyä, jotta linnut saavat rauhassa ruokailla ja ainakin tyllit ja punajalkaviklot hätäilevät yhä poikasiaankin.

KETUNPOIKANEN MÖRTTILÄN TAKANA

KETUNPOIKANEN MÖRTTILÄN TAKANA

KIURUJA ON UTÖSSÄ PESINYT YKSI PARI

KIURUJA ON UTÖSSÄ PESINYT YKSI PARI

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.