Pientä muuton piristymistä

Maanantaina 24.8.2020 oli taas vähän epävakaista – aamupäivä satoi, iltapäivä puolipilvinen ja lämpöä 18 astetta. Aamun navakka (9-11 m/s) länsituuli heikkeni illaksi ja kääntyi pohjoiseen. Staijia aamulla tunti majakalla ja kierrettiin Enskär sekä saaren itäosat. Havaintoja mm. merikihu, 3 tuulihaukkaa, 4 varpushaukkaa, törmäpääsky ja 7 luotokirvistä. Kahlaajia nähtiin 2 suosirriä, 7 valkovikloa, 4 liroa, 2 mustavikloa, 2 suokukkoa, 3 nuorta kapustarintaa ja 2 vp tundrakurmitsaa. Itärannan leväranta on vähän kohentunut kahlaajia ajatellen. Haatajan Kari saapui tänään saareen lintureissulle.

NUORET KAPUSTARINNAT VIIHTYVÄT ITÄRANNALLA

NUORET KAPUSTARINNAT VIIHTYVÄT ITÄRANNALLA

Tiistaina 25.8.2020 oli yöllä rankkasade ja kova ukkonen, mutta päivä oli aurinkoinen ja melko lämminkin (18 astetta). Tuuli oli lounaasta 6-9 m/s. Staijia aamulla pari tuntia luotsiasemalla ja myöhemmin kiersimme etelä- ja itäosat sekä staijattiin petolintuja Teerikalliolla. Nähtiin mm. 2 harmaahaikaraa, 16 mustalintua, 2 merikihua, 2 käkeä, 30 varpushaukkaa, 7 tuulihaukkaa ja 7 ruskosuohaukkaa (kaikki nuoria). Kahlaajia havaittiin 4 tylliä, 2 suosirriä, 5 valkovikloa, liro, 6 mustavikloa, metsäviklo, rantasipi, 6 suokukkoa, isokuovi, pikkukuovi ja 2 kapustarintaa. Muista mainittakoon mm. 5 luotokirvistä, 2 törmäpääskyä ja punavarpunen. Syysmuutto piristyy hiljalleen.

TÄNÄÄN MUUTTI USEITA RUSKOSUOHAUKKOJA

TÄNÄÄN MUUTTI USEITA RUSKOSUOHAUKKOJA

Keskiviikkona 26.8.2020 oli aurinkoista ja heikkoa (4-6 m/s) länsituulta, lämpöä 18 astetta. Staijia taas aamulla 2 tuntia luotsiasemalla ja itäosan ja Kesnäsin kierros. Iltapäivällä staijia kotinurkilla. Nähtiin mm. 2 kuikkaa, 11 mustalintua, merikihu, 3 harmaahaikaraa, 22 varpushaukkaa, 4 tuulihaukkaa, ruskosuohaukka, käki, törmäpääsky ja käpytikka. Kahlaajia oli itärannalla 18 suokukkoa, kapustarinta, 6 suosirriä, 2 liroa, 2 mustavikloa ja karikukko. Haatajan Kari lähti iltapäivällä mantereelle.

VARPUSHAUKKOJEN MUUTTO VOIMISTUU HILJALLEEN

VARPUSHAUKKOJEN MUUTTO VOIMISTUU HILJALLEEN

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.