.. ja takaisin saareen

Lauantaina 12.9.2020 palattiin Outin kanssa takaisin Utöhön. Päivä oli sateinen ja tuulinen (lounas 13-17 m/s) ja lämpöä oli 14 astetta. Ajeltiin aamupäivällä Nauvoon, juotiin kahvit ja siirryttiin ajoissa m/s Baldurille. Väkeä kohtalaisesti, mutta ei muuta lintuporukkaa. Sateessa matka taittui pääosin sisätiloissa, ja Utöhön saavuttiin klo 18. Lintuja ei nähty paria merikotkaa lukuun ottamatta. Saaressa oli paikalla Öhmanin Ossi.

ISOKOSKELO ON TÄMÄN HETKEN RUNSAIMPIA VESILINTUJA

ISOKOSKELO ON TÄMÄN HETKEN RUNSAIMPIA VESILINTUJA

Sunnuntaina 13.9.2020 oli kova länsituuli, koko päivän puhalsi 12-17 m/s ja muutto seis. Taivas oli pääosin aurinkoinen ja lämpöä oli 15 astetta. Staijia aamulla vajaa 2 tuntia majakan suojassa ja kierrettiin koko saari Enskäriä lukuun ottamatta. Lintuja oli niukasti ajankohta huomioiden, varmaan kova vastatuuli osasyynä. Nähtiin mm. 16 mustalintua, 106 muuttavaa haahkaa (pääosin koiraita), 3 harmaahaikaraa, 3 tuulihaukkaa, 5 varpushaukkaa ja kahlaajia 2 tylliä, 3 suosirriä, 2 kapustarintaa, 2 suokukkoa ja 2 valkovikloa. Itäniityllä oli illansuussa lapinkirvinen.

TUULIHAUKKOJA RIITTÄÄ..

TUULIHAUKKOJA RIITTÄÄ..

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.