Pikkulokkeja kuvaamassa

Torstaina 26.4.2007 lähdin töistä vähän aikaisemmin; ulkona oli heikko lounaistuuli, taivas pilvetön ja +20 astetta. Kamera mukana porhalsin Salon Halikonlahdelle yrittämään joitakin kuvia kortille. Autosta noustessa kuului jo innokkaasti pikkulokkien nenäsointista ääntä ja pikkulokkeja olikin 2- ja 3-altaille saapunut muutolta jo yhteensä n. 55 yksilöä – jokunen 2-kv ja muutama vaihtopukuinen vielä joukossa. Kamera raksutti pikkulokkikuvia…

minutus

Muita mainittavia iltapäivän havaintoja olivat liro, valkoviklo, 4 harmaasorsaa, 2/1 uiveloa, n. 30 punasotkaa ja kannaksen puissa lymynnyt hiljainen käenpiika – kevään ensimmäisiä. Hetken yritin löytää lahden länsipuolen ojassa havaittua kuningaskalastajaakin mutta ei se ainakaan helposti irronnut. Tyytyväisenä pikkulokkikuviin ajelin illaksi takaisin Turkuun ja huomenna pääseekin taas Utön kevääseen.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.