Lämmintä ja kosteaa

Maanantaina 30.11.2020 jatkui pilvipoutainen sää – tuuli oli eteläkaakosta 3-6 m/s ja lämpöä 3-4 astetta. Mukava ulkoilusää ja näkyvyyskin oli hyvä. Staijattiin n. 3 tuntia ja kompattiin koko saari. Merellä nähtiin mm. 2 kuikkaa, haahka, 3 tukkakoskeloa, 18 allia, 75 mustalintua, 3 pilkkasiipeä ja 5 riskilää. Merisirrejä oli yhteensä n. 85 yksilöä alueella Svartbådan-Hamnskär. Saaresta löytyi mm. harmaahaikara, luhtakana, taivaanvuohi, käpytikka ja 35 tilheä. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat luotokirvinen, niittykirvinen, 10 peukaloista, rautiainen, 3 punarintaa, 2 tiltalttia, järripeippo ja hemppo. Hautausmaan luona ylitsemme lensi äännellen tunturikiuru, joka näytti laskeutuvan Saunalahden lähelle, mutta lintua ei löytynyt uudelleen. Luultavasti sama tunturikiuru, jonka ilmoitettiin eilen lähteneen Jurmosta kauas lounaaseen, eli juuri Utötä kohti. Koistinen ja Kuusisto lähtivät iltapäivällä mantereelle ja Petri Laine saapui saareen lintureissulle.

PEUKALOISIA ON SAARESSA EDELLEEN TOISTAKYMMENTÄ

PEUKALOISIA ON SAARESSA EDELLEEN TOISTAKYMMENTÄ

Tiistaina 1.12.2020 oli edelleen pilvipoutaa, tosin muutama auringonpilkahduskin. Lämpöä oli 6 astetta ja lounaistuuli puhalsi 7-9 m/s. Staijia runsaat 2 tuntia majakalla ja luotsiasemalla, saarikin kierrettiin. Nähtiin mm. 38 allia, 19 mustalintua, 5 pilkkasiipeä, haahka, 2 ruokkia ja 16 merisirriä. Muita olivat mm. harmaahaikara, käpytikka, 14 tilheä ja pikkulintuja 5 peukaloista, 2 rautiaista, punarinta, 3 tiltalttia, niittykirvinen, pajusirkku, tundraurpiainen ja 3 pulmusta.

OUTIN OTTAMA HIENO VASTAVALOKUVA MERIKOTKASTA (Kuva: Outi Sarjakoski)

OUTIN OTTAMA HIENO VASTAVALOKUVA MERIKOTKASTA (Kuva: Outi Sarjakoski)

Keskiviikkona 2.12.2020 oli jälleen pilvistä ja sateista – kyllä tätä epävakaata säätä tänä syksynä piisaa. Sadekuurojen lomassa staijia vajaa 2 tuntia ja itäosa & kyläalue kierrettiin. Lämpöä oli 6 astetta ja aamun heikko (3-4 m/s) etelätuuli voimistui iltapäivällä 10-12 m/s. Lintuja nähtiin tänään niukasti, mainittavia olivat mm. 2 kuikkaa, 2 tukkakoskeloa, 63 mustalintua ja 8 tilheä. Pikkulinnuista löydettiin mm. 5 peukaloista, 3 punarintaa, rautiainen, 3 tiltalttia, tundraurpiainen ja itärannalla jälleen vuorihemppo – ehkä sama kuin viikonloppuna.

HEIKKOTASOINEN KUVA ITÄRANNAN VUORIHEMPOSTA TÄNÄÄN

HEIKKOTASOINEN KUVA ITÄRANNAN VUORIHEMPOSTA TÄNÄÄN

Eilen ilmoitettiin Varsinais-Suomen uusista koronarajoituksista, joista täällä Utössä merkittäviä lienevät mm. maksimi 10 hengen kokoontumisrajoitus (hotellivieraat?) ja suositus että ns. leviämisvaiheessa olevista maakunnista (Uusimaa, Kanta-Häme ym) vältettäisiin kaikkea ei-välttämätöntä matkustamista Varsinais-Suomeen ja vastaavasti myös toisinpäin.

TELKKIÄ ALKAA HILJALLEEN KERÄÄNTYÄ UTÖN VESILLE TALVEA VIETTÄMÄÄN

TELKKIÄ ALKAA HILJALLEEN KERÄÄNTYÄ UTÖN VESILLE TALVEA VIETTÄMÄÄN

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.