Samoja lintuja, vaihtuvuus vähäistä

Torstaina 3.12.2020 sama säätyyppi jatkui – pilvistä, navakkaa (12-15 m/s) etelätuulta ja lämpöä oli nyt vain 3 astetta. Staijia tunti aamulla luotsiaseman pohjoispäässä, mutta merellä oli hyvin hiljaista. Väreilyäkin aika lailla. Saaren itäosat ja kyläalue kierrettiin, muuten minulla aika lailla sisähommia. Havaittiin mm. harmaahaikara, 5 pilkkasiipeä, mustalintu, luhtakana, kottarainen ja 10 tilheä sekä pikkulintuja mm. 4 peukaloista, 3 rautiaista, 2 punarintaa, niittykirvinen, luotokirvinen, järripeippo, tundraurpiainen, 3 tiltalttia ja edelleen vuorihemppo itärannalla. Outi saapui iltapäivällä saareen.

RAUTIAISIA ON SAARESSA VIELÄ 2-3 YKSILÖÄ

RAUTIAISIA ON SAARESSA VIELÄ 2-3 YKSILÖÄ

Perjantaina 4.12.2020 oli sadepäivä – vesisadetta ropisi koko ”valoisan” ajan. Lämpöä oli 4 astetta ja kaakkoistuuli puhalsi kovaa: 13-17 m/s. Ankea keli, mutta sateiden vähän heikommassa vaiheessa käytiin runsaan tunnin kierros itäosassa ja vähän kyläalueellakin. Mainittavat havainnot olivat harmaahaikara, taivaanvuohi, jänkäkurppa, räkättirastas, rautiainen, järripeippo, 3 peukaloista, luotokirvinen ja 2 tiltalttia. Petri Laine lähti aamulaivalla mantereelle.
Sain myös tiedon, että Utön Havshotelli suljetaan 17.12. alkaen helmikuun alkuun saakka.

HARMAAHAIKARA ON JO PITKÄÄN VIIVYTELLYT SAARESSA

HARMAAHAIKARA ON JO PITKÄÄN VIIVYTELLYT SAARESSA

Lauantaina 5.12.2020 oli todella pimeä päivä. Matalaa ja paksua pilveä, merelle huono näkyvyys ja eteläkaakkoista tuulta 11-13 m/s. Lämpötila kipusi jo yli 7 asteeseen. Puolen tunnin staiji ei tuottanut oikein mitään ja siksi kompattiin etelä- ja itäosat saaresta vähän tarkemmin. Nähtiin Outin kanssa mm. 3 tavia, tukkakoskelo, 2 taivaanvuohta, käpytikka, 12 tilheä ja pikkulintuja mm. luotokirvinen, 4 peukaloista, 2 rautiaista, punarinta, 2 tiltalttia, järripeippo ja itärannalla edelleen muutaman urpiaisen seurassa taitavasti kähmyilevä vuorihemppo.

TILTALTIT LÖYTYVÄT PARHAITEN ITÄRANNAN LEVÄVALLEILTA

TILTALTIT LÖYTYVÄT PARHAITEN ITÄRANNAN LEVÄVALLEILTA

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2020 sama hämäryys jatkui – paksua matalaa pilveä, eteläkaakkoista tuulta 10-14 m/s ja lämpöä 6-7 astetta. Näkyvyys oli huono, ei meristaijia. Päivällä kierrettiin itäosat, kyläalue ja Enskär, mutta lintuja oli niukasti ja samoja, jotka ovat olleet täällä jo pitkään. Näillä keleillä eivät linnut oikein liiku – kylmänpurkaus pohjoisesta voisi tuoda jotain vielä mantereelta. Nähtiin mm. taivaanvuohi, luhtakana (lennähti pienen matkan itärannan ruovikon reunalla), niittykirvinen, rautiainen, 6 peukaloista, tiltaltti ja itärannalla yhä vuorihemppo.

MUUTAMA NAURULOKKI NÄKYY VIELÄ PÄIVITTÄIN

MUUTAMA NAURULOKKI NÄKYY VIELÄ PÄIVITTÄIN

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.