Valot ja näkyvyys vähissä

Maanantaina 7.12.2020 taivas vihdoin selkeni! Aurinkoa ja edelleen kovaa (13-16 m/s) eteläkaakkoista tuulta ja lämpöä oli 5 astetta. Aamustaiji luotsiasemalla oli kuitenkin lähes tulokseton, tuuli taisi olla vieläkin liian kova. Kierrettiin Kesnäs ja saaren itäosat ja nähtiin mm. laulujoutsen, tavi, 6 naurulokkia, harmaahaikara, taivaanvuohi ja räkättirastas. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat luotokirvinen, rautiainen, punarinta, 5 peukaloista ja 2 tiltalttia. Viihdyttiin melko pitkään eteläkärjessä meren myllerrystä kuvaamassa. Iltapäivällä saareen saapui lintureissulle Timo Nisula. Timo näki laivalta 10 merisirriä Bokullan luona.

ETELÄKÄRJESSÄ OLI KOMEITA TYRSKYJÄ

ETELÄKÄRJESSÄ OLI KOMEITA TYRSKYJÄ

Tiistaina 8.12.2020 oli taas varsin ankea keli – pilvistä, kovaa (12-16 m/s) eteläkaakkoista tuulta ja lämpöä vain 3 astetta. Staijia tunti aamulla, mutta merellä oli yhä hyvin hiljaista. Kierrettiin kyläalue, Kesnäs ja saaren itäosat ja mainittavia havaintoja olivat mm. 19 muuttavaa laulujoutsenta, 3 tavia, taivaanvuohi, kottarainen ja käpytikka sekä pikkulintuja mm. luotokirvinen, niittykirvinen, rautiainen, 3 peukaloista ja tiltaltti. Rivaston Ari yhytti illalla vielä sarvipöllön itäniityn reunalta.

PARI-KOLME PUNARINTAA VIIHTYY VIELÄ SAARESSA

PARI-KOLME PUNARINTAA VIIHTYY VIELÄ SAARESSA

Keskiviikkona 9.12.2020 jatkui eteläkaakkoinen tuuli, aluksi 10 m/s ja iltapäivällä 5 m/s. Taivas oli jälleen paksussa pilvessä, pimeää ja lämpöä oli vain 1-2 astetta. Tunnin staiji aamulla oli tulokseton, myöhemmin kierrettiin koko saari Enskäriä lukuun ottamatta. Havaittiin mm. 13 laulujoutsenta, tavi, luhtakana, 3 taivaanvuohta, lehtokurppa (lammashaassa), jänkäkurppa (Mörttilän lähellä), käpytikka, 10 räkättirastasta, laulurastas, 9 tilheä ja 7 kottaraista.

LAULUJOUTSENIA MUUTTAA SILLOIN TÄLLÖIN KOHTI RUOTSIA (kuva: Outi Sarjakoski)

LAULUJOUTSENIA MUUTTAA SILLOIN TÄLLÖIN KOHTI RUOTSIA (kuva: Outi Sarjakoski)

Pikkulintuja löytyi mm. 2 rautiaista, 7 peukaloista, punarinta, 2 tiltalttia, niittykirvinen, 2 luotokirvistä ja järripeippo. Yllättävän monipuolinen lintupäivä, vaikka merilajit jäivätkin näkemättä. Nisulan Timo lähti iltapäivällä mantereelle.

KAIKKI VAALEAT URPIAISET EIVÄT OLE TUNDRAURPIAISIA

KAIKKI VAALEAT URPIAISET EIVÄT OLE TUNDRAURPIAISIA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.