Korkeita joulukuun lajimääriä

Torstaina 10.12.2020 oli pilvistä, kaakkoistuuli puhalsi 6-9 m/s ja lämpöä oli 1 aste. Staijia aamulla tunti luotsiasemalla ja koko saari kompattiin Enskäriä lukuun ottamatta. Lintuja oli taas varsin monipuolisesti. Nähtiin mm. 27 laulujoutsenta (2a), 4 tavia, harmaahaikara, sarvipöllö ja kahlaajia myöhäinen töyhtöhyyppä (lennossa itäniityn päällä), jänkäkurppa, 2 lehtokurppaa ja 4 taivaanvuohta, joista yksi löytyi juuri kuolleena ja pää syötynä. Aamustaijilla Kökarin suunnasta saapui naaras sinisuohaukka, joka jäi saareen – kierteli iltapäivällä vielä itäniityllä. Muita havaintoja olivat mm. rautiainen, 2 punarintaa, 4 peukaloista, luotokirvinen, 6 räkättirastasta, 22 kottaraista ja koulun lähellä vuorihemppo, varmaankin sama joka on jo pidempään ollut saaressa. Itärannan tiltaltteja ei tänään löydetty. Iltapäivällä saareen saapui lintureissulle Ismo Hyvärinen.

ITÄRANNAN LEVÄVALLIEN TILTALTIT OVAT NYT POISTUNEET

ITÄRANNAN LEVÄVALLIEN TILTALTIT OVAT NYT POISTUNEET

Perjantaina 11.12.2020 oli edelleen pilvistä ja ”talvisen” hämärää. Kaakkoistuulta oli 8 m/s ja lämpötila oli aamulla nollassa, myöhemmin 2 astetta plussaa. Staijia runsas tunti aamulla luotsiasemalla ja koko saari kompattiin. Nähtiin mm. haapana, 2 allia, 4 mustalintua, 4 pilkkasiipeä, töyhtöhyyppä (varmaankin sama kuin eilen) ja edelleen naaras sinisuohaukka, joka lähti aamulla takaisin kohti Kökaria. Huuhkaja päivysti Kobbanilla ja Brita näki 2 sarvipöllöä. Saaresta löytyi myös mm. luhtakana, harmaahaikara, 3 lehtokurppaa, 2 taivaanvuohta, jänkäkurppa, käpytikka, kulorastas, laulurastas, kiuru, 2 luotokirvistä, 8 peukaloista, 2 rautiaista, 2 punarintaa, 18 kottaraista, 47 tilheä, 2 järripeippoa ja itärannalla jälleen vuorihemppo. Monipuolinen lintupäivä tuotti 44 lajia.

MYÖHÄINEN TÖYHTÖHYYPPÄ NÄHTIIN PARINA PÄIVÄNÄ

MYÖHÄINEN TÖYHTÖHYYPPÄ NÄHTIIN PARINA PÄIVÄNÄ

Lauantaina 12.12.2020 jatkui hämärän pilvinen sää ja vähän ripautti aamulla sadettakin. Kaakkoistuuli jatkui, nyt 7-9 m/s, ja lämpötila oli runsas 4 astetta. Staijia pari tuntia luotsiasemalla ja likimain koko saari kierrettiin. Merellä nähtiin mm. 12 laulujoutsenta, haapana, 4 tavia, 5 allia, 2 pilkkasiipeä ja ruokki. Länsipuolen luodoilla ruokaili pitkästä aikaa 30 merisirriä. Saaressa havaittiin mm. huuhkaja (Kobbanilla), sarvipöllö, luhtakana, harmaahaikara, 2 lehtokurppaa, 2 taivaanvuohta, käpytikka, 20 tilheä, kulorastas, laulurastas, punakylkirastas ja 11 kottaraista. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat kiuru, luotokirvinen, 11 peukaloista, 2 rautiaista, 3 punarintaa ja itärannalla vuorihemppo. Lajimäärä oli tänään 47 – hyviä lukuja näin joulukuussa.

SARVIPÖLLÖ TUIJOTTELI MEITÄ HÄMMÄSTYNEENÄ

SARVIPÖLLÖ TUIJOTTELI MEITÄ HÄMMÄSTYNEENÄ

Sunnuntaina 13.12.2020 oli yhä pilvistä ja niukkaa valoa. Kaakkoistuuli jatkui edelleen, nyt 4-6 m/s. Lämpötila oli aluksi +1, myöhemmin -1 aste. Staijattiin pari tuntia ja koko saari kompattiin, Enskär jäi tosin vähän vähemmälle. Nähtiin mm. 22 laulujoutsenta, 2 kanadanhanhea, mustalintu, 8 pilkkasiipeä, tukkakoskelo ja ruokki. Saaressa oli myös huuhkaja (Kobbanilla), sarvipöllö, harmaahaikara, luhtakana, 3 lehtokurppaa, 2 taivaanvuohta, käpytikka, laulurastas, punakylkirastas, kulorastas, 8 tilheä ja 18 kottaraista. Pikkulintuja havaittiin mm. kiuru, luotokirvinen, 8 peukaloista, rautiainen, 2 punarintaa ja järripeippo. Hyvärisen Ismo lähti päivällä mantereelle. Turistimäärät ovat nyt pudonneet, taitavat joulun läheisyys, hotellin lähestyvä sulkeminen ja suositukset matkustusrajoituksissa alkaa näkyä. Yhteysaluksella onkin ollut ruuhkaa, lehtitietojen mukaan m/s Baldurilla on tänä vuonna ollut jo n. 40.000 matkustajaa!

LAULUJOUTSENIA MUUTTAA LÄHES PÄIVITTÄIN

LAULUJOUTSENIA MUUTTAA LÄHES PÄIVITTÄIN, USEIN POIKUEITTAIN

GAMLA POSTENIN LÄHELTÄ LÖYTYI TUORE TAIVAANVUOHEN RAATO, JOLTA PÄÄ OLI SYÖTY POIS. MIKÄHÄN OLI ASIALLA?

GAMLA POSTENIN LÄHELTÄ LÖYTYI TUORE TAIVAANVUOHEN RAATO, JOLTA PÄÄ OLI SYÖTY POIS. MIKÄHÄN OLI ASIALLA?

Uusimmat kuvat ovat nähtävissä exif-tietoineen isompina täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.