Vesisadetta ja lisää vesisadetta..

Maanantaina 14.12.2020 oli vesisadepäivä. Pieni taukojakin oli, mutta aika märkiä oltiin saarikierroksen jälkeen. Tuuli oli kaakossa 5-7 m/s ja lämpöä oli 3 astetta. Staijailin aamulla runsaan tunnin luotsiasemalla ja kierrettiin Outin kanssa saaren etelä- ja itäosat. Nähtiin mm. 12 laulujoutsenta, 2 tavia, 14 pilkkasiipeä, 3 tukkakoskeloa ja Öröbådanilla yksinäinen merisirri. Saaresta löytyi mm. 2 taivaanvuohta, lehtokurppa, kottarainen ja pikkulintuja 4 peukaloista, rautiainen, punarinta, kiuru, niittykirvinen, luotokirvinen ja jälleen vuorihemppo itärannalla.

KOTTARAISIA ON SAARESSA VIELÄ PIENIÄ MÄÄRIÄ

KOTTARAISIA ON SAARESSA VIELÄ PIENIÄ MÄÄRIÄ

Tiistaina 15.12.2020 oli jälleen sadepäivä. Pieniä taukoja vesisateessa ja siksi n. 30 min staijia luotsiasemalla, muuten kierrettiin lähinnä vain itäosa saaresta. Etelätuuli puhalsi 11-13 m/s ja lämpöä oli 6 astetta. Nähtiin mm. 4 pilkkasiipeä, mustalintu, alli, 12 laulujoutsenta, 3 taivaanvuohta ja jänkäkurppa. Muita mainittavia vesisateessa olivat 3 peukaloista, punarinta, laulurastas, niittykirvinen, kottarainen ja kiuru.

PARI PUNATULKKUA ON NÄKYNYT SILLOIN TÄLLÖIN

PARI PUNATULKKUA ON NÄKYNYT SILLOIN TÄLLÖIN

Keskiviikkona 16.12.2020 oli edessä käynti mantereella, pitkästä aikaa. Koko aamupäivä satoi taas reippaasti vettä ja lämpöä oli runsaat 6 astetta. Ennen laivan lähtöä ei kierrelty saaressa, mainittava havainto oli omalla ruokinnalla näkynyt rautiainen ja Tom Jalas näki vähän ennen laivan lähtöä koiras sinisuohaukan lentävän kylän yli itäniityn suuntaan. Puolen tunnin staiji majakalla sateen tauottua puoliltapäivin tuotti mm. 2 kaakkuria. Matkalla mantereelle ei näkynyt mainittavaa, Jurmon jälkeen alkoi jo pimentyäkin. Nauvon kirkonkylään saavuttiin klo 18.30 aikoihin ja Turussa oltiin klo 20.

LAULUJOUTSENIA RUOKAILEE ITÄRANNALLA

LAULUJOUTSENIA RUOKAILEE ITÄRANNALLA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.