Kylmenevää ja voimistuvaa tuulta

Maanantaina 4.1.2021 oli edelleen pilvipoutaa, lämpöä 0,5 astetta ja koillistuulta 6-8 m/s. Staijia aamulla 1,5 tuntia luotsiasemalla ja kierrettiin koko saari Enskäriä lukuun ottamatta. Nähtiin mm. 2 laulujoutsenta, 3 haahkaa edelleen, 2 pilkkasiipeä, harmaahaikara, 20 tilheä ja sarvipöllö. Muista mainittakoon kiuru, niittykirvinen, 5 peukaloista, punakylkirastas ja 2 kottaraista. Omalla pihalla kukkivat edelleen kehäkukat ja köynnösruusu saunan seinustalla lykkää uusia kukkia. Meriveden lämpötila on vielä +6 astetta.

VARUILLAAN OLEVA SARVIPÖLLÖ TUIJOTTI MEITÄ - PYSYI KUITENKIN "PIILOSSAAN"

VARUILLAAN OLEVA SARVIPÖLLÖ TUIJOTTI MEITÄ – PYSYI KUITENKIN ”PIILOSSAAN”

Tiistaina 5.1.2021 oli yhä vaan pilvistä ja harmaata. Koillistuuli puhalsi 5-6 m/s ja lämpötila oli -1 astetta, aamulla nollassa. Staijia tunti luotsiasemalla, mutta merellä oli nyt tosi hiljaista. Outin kanssa kierrettiin taas likimain koko saari. Havaittiin mm. 4 allia, käpytikka, 48 tilheä, punakylkirastas ja koulun läheltä lentoon ponkaissut lehtokurppa. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat kiuru, niittykirvinen, 2 luotokirvistä, punarinta, rautiainen, 7 peukaloista ja Enskärillä hetken aikaa 6 pulmusta. Alkuvuoden lajimäärä on kivunnut jo 56 lajiin.

LUOTOKIRVISET VAIHTAVAT AHKERASTI PAIKKAA SAARESSA, NYT OLIVAT SAUNALAHDEN POHJUKASSA

LUOTOKIRVISET VAIHTAVAT AHKERASTI PAIKKAA SAARESSA, NYT OLIVAT SAUNALAHDEN POHJUKASSA

Keskiviikkona 6.1.2021 jatkui pilvinen sää, lämpötila oli nollan tuntumassa ja koillistuuli oli voimistunut 10-12 m/s – edellispäiviä ikävämpi sää. Linnut olivat tehokkaasti piilossa – tunnin staijilla ei merellä ollut oikein mitään liikettä ja samoin saarikierros oli tuloksiltaan hyvin niukka. Mainita voi ainoastaan 45 tilheä, keltasirkun ja ilmeisesti samat eiliset pulmuset hetken itärannalla. Edes peukaloista emme tänään havainneet. Illalla Rivaston Ari näki lehtokurpan luotsiaseman luona. Itäkoillinen ikävä tuuli taitaa jatkua vielä muutaman päivän.

KELTASIRKKU ON JO PITKÄÄN VIIHTYNYT ITÄRANNAN LEVÄVALLEILLA

KELTASIRKKU ON JO PITKÄÄN VIIHTYNYT ITÄRANNAN LEVÄVALLEILLA

HARMAAHAIKARA ON NÄHTY VIELÄ SILLOIN TÄLLÖIN

HARMAAHAIKARA ON NÄHTY VIELÄ SILLOIN TÄLLÖIN

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.