Talvi kiristää otettaan Utössäkin

Maanantaina 1.2.2021 oli puolipilvistä, vähän aurinkoakin, ja luoteistuulta 7-10 m/s. Pakkasta oli 2 astetta. Staijia vajaa tunti aamulla luotsiasemalla ja kierrettiin saaren itäosat, saunalahti ja osa kyläalueesta. Nähtiin mm. 3 laulujoutsenta, 7 pilkkasiipeä, 5 lapasotkaa, 3 riskilää ja luodoilla 7 merisirriä. Saaressa havaittiin mm. sarvipöllö, 6 tilheä, 2 räkättirastasta, rautiainen, 5 peukaloista ja nyt itärannalla peräti 3 kiurua (parvessa). Itäranta alkaa jo olla sen verran jäässä, että merisirrejä ei ollut siellä tänään yhtään – eivät taida löytää enää ruokaa. Outi lähti iltapäivällä mantereelle.

MUUTAMA KELTASIRKKU OLEILEE SAARESSA

MUUTAMA KELTASIRKKU OLEILEE SAARESSA

Tiistaina 2.2.2021 oli jälleen pilvistä ja iltapäivällä pari tuntia reipasta lumisadetta. Pakkasta oli 1 aste ja itätuulta 7-9 m/s. Staijia aamulla vajaa tunti ja kiersin itäosat ja saunalahden, mutta pääosa päivästä meni kotona kirjoitus- ja kuvahommissa. Kierroksella näkyi mm. 3 laulujoutsenta, 5 lapasotkaa, harmaahaikara, varpushaukka, lehtokurppa, 3 kiurua, luotokirvinen, niittykirvinen, peukaloinen ja yhteensä 27 merisirriä – muutama näkyi pihallemmekin Fladanin rannalla.

NIITTYKIRVISELLÄ ALKAA OLLA JO VARPAAT JÄÄSSÄ

NIITTYKIRVISELLÄ ALKAA OLLA JO VARPAAT JÄÄSSÄ

LUOTOKIRVISELLÄKIN ON HANKALUUKSIA LÖYTÄÄ ENÄÄ SULAA RANTAA

LUOTOKIRVISELLÄKIN ON HANKALUUKSIA LÖYTÄÄ ENÄÄ SULAA RANTAA

Keskiviikkona 3.2.2021 oli puolipilvistä, kohtalaista (7-9 m/s) pohjoistuulta ja pakkasta 4 astetta. Staijia taas vajaa tunti luotsiasemalla, mutta merellä oli hiljaista ja paljon lämpöväreilyä. Merivesi on nyt hiukan noin 3-asteista. Kiersin saaren itäosat ja kyläalueen ja näin mm. 11 laulujoutsenta, käpytikan, 16 tilheä ja koulun lähellä sarvipöllön. Eteläpuolen luodoilla ja itärannalla oli yhteensä 29 merisirriä. Pikkulintuja näkyi mm. 3 kiurua, niittykirvinen, luotokirvinen, punarinta ja rautiainen. Rivaston Ari näki myös piekanan. Puolet päivästä sujui taas kirjoitushommissa.

SARVIPÖLLÖ OTTI AURINKOA KOULUN LÄHELLÄ

SARVIPÖLLÖ OTTI AURINKOA KOULUN LÄHELLÄ

Torstaina 4.2.2021 ilma kylmeni selvästi edelleen, nyt oli pakkasta 7-9 astetta, ja sitä tehosti 8-10 m/s pohjoistuuli. Taivas oli puolipilvinen. Yhteensä tunnin verran värjöttelyä luotsiasemalla ja lisäksi kiersin itäosan ja kyläalueen. Mainittavia havaintoja olivat 2 laulujoutsenta, 3 haahkaa, 5 lapasotkaa, riskilä, edelleen piekana, 3 tilheä, 11 räkättirastasta, käpytikka ja eteläpuolen lähiluodoilla yhteensä 11 merisirriä. Itärannalla oli hiljaista kiihtyvän jäätymisen takia, vielä kuitenkin paikalla oli 3 kiurua ja peukaloinen. Lisäksi nähtiin mm. luotokirvinen, punarinta, rautiainen ja ylilentävä pulmunen. Huomenaamulla lähden mantereelle, ensi viikolla perhepiirissä vietettävien hautajaisten vuoksi.

JOKUNEN TILHI PYÖRII VIELÄ SAARESSA

JOKUNEN TILHI PYÖRII VIELÄ SAARESSA

Uusimmat kuvat nähtävänä isompina tiedostoina täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.