Lintukevät edistyy hitaasti

Maanantaina 15.3.2021 oli jälleen sumupäivä. Tiheää sumua lähes koko päivä, iltapäivällä vain tunnin verran vähän näkyvyyttä merelle. Lämpötila oli nollan molemmin puolin ja luoteistuuli oli heikkoa, 5 m/s. Kierrettiin saarta, ei taaskaan kuitenkaan Kesnäsiä. Nähtiin mm. 7 merihanhea, 13 lapasotkaa Fladanilla, 18 haahkaa, 70 allia, varpushaukka, sepelkyyhky, 5 lehtokurppaa ja 7 töyhtöhyyppää. Pikkulinnuista voi mainita 35 kiurua, 2 luotokirvistä, 7 peukaloista ja punarinnan. Outi saapui iltapäivällä kotiin mantereelta.

SINITIAISIA ON TALVEN JÄLJILTÄ VIELÄ RUNSAASTI SAARESSA, KOHTA MUUTTAVAT POIS

SINITIAISIA ON TALVEN JÄLJILTÄ VIELÄ RUNSAASTI SAARESSA, KOHTA MUUTTAVAT POIS

Tiistaina 16.3.2021 oli vaihteeksi selkeää, aurinkoista ja päivällä jo 4 astetta lämmintä. Tuuli oli länsiluoteesta 4-6 m/s ja näkyvyys hyvä. Staijattiin pitkin päivää useita tunteja, toki kompattiin saartakin. Merellä/muutolla nähtiin mm. 81 laulujoutsenta (11a), 12 metsähanhea, merihanhi, 14 kanadanhanhea, 26 lapasotkaa (Fladanilla), 102 haahkaa, 52 allia, mustalintu, 3 tukkakoskeloa, 75 riskilää ja 10 ruokkia. Merikotkia muutti päivän aikana 47, lisäksi nähtiin paikallisia 15. Muita havaintoja olivat mm. varpushaukka, 4 töyhtöhyyppää, lehtokurppa, uuttukyyhky, 3 sepelkyyhkyä, 2 kangaskiurua, 21 kiurua, luotokirvinen, tilhi, 4 peukaloista, 2 punarintaa ja 7 urpiaista. Aika mukava keväinen muuttopäivä.

HARMAAHAIKAROITA NÄKEE JO LÄHES PÄIVITTÄIN

HARMAAHAIKAROITA NÄKEE JO LÄHES PÄIVITTÄIN

Keskiviikkona 17.3.2021 sää kylmeni – pohjoisvirtaus puhalsi 7-8 m/s ja päivä oli pääosan ajasta pakkasella. Aurinko pilkahti muutaman kerran. Staijattiin luotsiasemalla pitkin päivää, yhteensä ainakin 6 tuntia, ja kierrettiin saarikin. Merellä/muutolla nähtiin mm. 34 laulujoutsenta, 5 kanadanhanhea, haapana, 8 mustalintua, 2 pilkkasiipeä, 4 tukkakoskeloa, 39 haahkaa, 3 allia, 26 lapasotkaa, 35 riskilää ja 4 ruokkia. Merikotkia nähtiin tänään 31 muuttavaa ja 25 paikallista, lisäksi mm. 6 harmaahaikaraa, uuttukyyhky, 2 sepelkyyhkyä, käpytikka, 4 lehtokurppaa, kevään eka tylli itärannalla, 3 töyhtöhyyppää ja kevään eka muuttava kurki. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat kangaskiuru, 7 kiurua, luotokirvinen, 2 räkättiä, peukaloinen ja punarinta. Saaren rannoilta löytyi 2 kuuttia – tuntuu, että niitä on pääsaarella vuosi vuodelta enemmän vai hakevatko haahkojen tapaan suojaa merikotkilta?

TOINEN PÄIVÄN KUUTEISTA

TOINEN PÄIVÄN KUUTEISTA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.