Käynti mantereella ja takaisin Utöhön

Tiistaina 30.3.2021 Outin kanssa saamamme Pfizerin koronarokotteen jälkeen vietimme vielä muutaman päivän mantereella. Torstaina 1.4.2021 kävimme edestakaisin veljeni Ollin luona Pyhämaan Vasikkarissa, jossa Olli ja Reija tarjoilivat maittavan lounaan ja leppoisat päiväkahvit ulkoterassilla. En ollut pitkään aikaan käynyt paikalla ja täytyy sanoa, että hieno lintutorni avomerinäkymineen sekä upouusi venevalkama aallonmurtajineen olivat vaikuttavia. Hieno paikka kaiken kaikkiaan. Koska olimme liikkeellä keskipäivällä, lintuhavainnot jäivät vähiin, mutta mainittakoon muuttava västäräkki ja muutama muutolla ollut meriharakka, haahkoja oli näkyvissä useita satoja. Perjantaina 2.4.2021 teimme parin tunnin kävelyretken Ruissaloon, jossa nähtiin mm. n. 300 valkoposkihanhea, 3 haahkaa, merikotka, 2 kurkea, harmaapäätikka ja nokkavarpunen.

valkoposkihanhi_01_Turku_04_21

VALKOPOSKIHANHIA JA NOKKAVARPUNEN RUISSALOSSA

VALKOPOSKIHANHIA JA NOKKAVARPUNEN RUISSALOSSA

Lauantaina 3.4.2021 lähdimme takaisin kotiin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon ja m/s Baldurille, johon kerääntyi 20-30 henkeä. Reippaassa luoteistuulessa matkattiin välisatamien kautta Utöhön, johon saavuttiin klo 19. Matkalla nähtiin mm. 3 kanadanhanhea Nauvon satamassa, kalasääski jo pesäpaikallaan Lohmin tutkamerkillä, naaras sinisuohaukka muuttavana Jurmon N-puolella ja 3 tavia sekä 9 haapanaa Gråharunilla. Ilta kului kotosalla. Saaressa oli paikalla lintuväkeä Järvisen Mikko, Jussi Jauhiainen ja Kimmo Kuusisto.

HAAHKOJA ON SAARISTOSSA VIELÄ VARSIN VÄHÄN

HAAHKOJA ON SAARISTOSSA VIELÄ YLLÄTTÄVÄN VÄHÄN

Sunnuntaina 4.4.2021 oli aurinkoista, mutta kovaa tuulta. Aamulla tuuli vain 7-8 m/s lännestä mutta iltapäivällä jo 14-18 m/s lounaasta. Lämpöä oli 5 astetta. Staijattiin pitkin päivää, 4-5 tuntia, ja saari kierrettiin. Merellä/muutolla nähtiin mm. Gavia, 6 merihanhea, valkoposkihanhi, 119 mustalintua, 60 pilkkasiipeä, 105 allia, 30 tukkakoskeloa, 2 lapasotkaa, 5 haapanaa, selkälokki ja 120 ruokkia. Lisäksi nähtiin muuttavana mm. kurki, hiirihaukka, tuulihaukka, 2 varpushaukkaa ja 20 naakkaa. Saaressa havaittiin mm. 2 taivaanvuohta, 4 meriharakkaa ja melko niukasti pikkulintuja, joista mainittavia olivat 7 luotokirvistä, kangaskiuru, 2 mustaleppälintua (+2kv koiras ja naaraspukuinen), 8 peukaloista sekä nokkavarpunen ja vuorihemppo. Tänään käytiin saaripinnakisa ja lajimäärät olivat Halias ja Kökar 84, Jurmo 68, Utö ja Lågskär 65. Näyttäisi olevan sitä enemmän lajeja mitä isompi paikka…

RAUTIAISTEN MUUTTO ON KÄYNNISSÄ

RAUTIAISTEN MUUTTO ON KÄYNNISSÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.