Sukkulointia mantereella

MANTEREELLE TULLESSA MERIKOTKA KATSELI MAAILMAA BOKULLAN LOISTON HUIPULLA (Kuva: Outi Sarjakoski)

MANTEREELLE TULLESSA MERIKOTKA KATSELI MAAILMAA BOKULLAN LOISTON HUIPULLA (Kuva: Outi Sarjakoski)

Torstaina 8.4.2021 ohjelmassa oli käynti veljeni Ollin kanssa vanhempiemme kesähuvilalla Kustavissa.  Paikkahan on ollut käytännössä käyttämättömänä jo useita vuosia, pakolliset ylläpidot on tehty, mutta luonto valtaa jo paikkoja. Kerättiin pois henkilökohtaisia tavaroita, mm. isän lintuhavaintovihkoja ja vanha Kowan kaukoputki, huvilahan on jo myynnissä. Paljon nostalgisia muistoja meillä molemmilla!

Iltapäivällä käytiin vielä tarkistamassa Outin vuonna 1995 Turkuun tekemän 12 x 15 metriä kokoisen hämähäkinverkon kunto. Tämä ympäristötaideteoshan sijaitsee kaupunginteatterin viereisellä tontilla, jota nykyään kutsutaankin ”hämähäkkitontiksi” Outin omin käsin polyesteriköydestä punoman verkon mukaan. Tontille kaavailtiin aikanaan mm. Turun yliopiston kirjastoa, mutta hanke raukeni. Viime vuosina siihen on ehdotettu mm. uutta musiikkitaloa. Verkko kuuluu Wäinö Aaltosen museon kokoelmiin ja on tunnetuin Outin Turkuun tekemistä ympäristötaideteoksista.

OUTIN SUUNNITTELEMA JA TEKEMÄ "NETWORK" TURUSSA

OUTIN SUUNNITTELEMA JA TEKEMÄ ”NETWORK” TURUSSA

Perjantaina 9.4.2021 tehtiin pankissa kauppakirjat vanhempien kaupunkiasunnosta ja sen jälkeen lähdettiin Outin kanssa Lauttasaareen Studio Larus minutukseen, taas pari isokokoista lintuvalokuvataulua mukana matkassa. Kova vesisade ja myrskyisä tuuli haittasi jopa autolla ajamista.
Lauantai 10.4.2021 kului Lauttasaaressa tauluja asentaessa ja Munkkivuoressa ulkoillen sekä Outin lapsia ja lapsenlapsia tavaten. Kova tuuli jatkui ja räntäkuurojakin saatiin niskaan.
Sunnuntaina 11.4.2021 käveltiin mukava pieni aamukierros Lauttasaaressa (23 lajia) kunnes ajeltiin takaisin Turkuun. Nyt sää oli mitä kaunein ja keväisin. Matkalla pysähdyttiin kahville Outin kotitaloon Nummelle. Päivän paras uutinen oli veljeni Ollin, Heinosen Raimon ja Alhon Pekan aamulla Pyhämaan ulkoluodoilla havaitsema amerikanmustalintu, Suomen seitsemäs. Kuviakin kuulemma löytyy. Hieno havis!

PEIPOT LAULOIVAT INNOKKAASTI LAUTTASAARESSA

PEIPOT LAULOIVAT INNOKKAASTI LAUTTASAARESSA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.